2 ainesosaa, joita jokaisella on keittiössä, riittää karkottamaan kärpäset!

Olemme kaikki kohdanneet kärpästen ärsyttävän läsnäolon keittiössämme. Nämä hyönteiset eivät ole vain ärsyttäviä, vaan ne myös kuljettavat bakteereita ja bakteereja. Pitääksemme kulinaarisen tilamme puhtaana ja vapaina näistä lentävistä tuholaisista, meidän on vain turvauduttava kahteen kaapissamme yleisesti saatavilla olevaan ainesosaan. Ota selvää, mitkä nämä kaksi ihmeainetta ovat, jotka auttavat sinua pitämään kärpäset poissa keittiöstäsi lopullisesti.

Valkoinen etikka: luonnollinen karkote kärpäsiä vastaan

Valkoinen etikka on monipuolinen tuote, jolla on monia käyttötarkoituksia. Sen hyveisiin kuuluu sen kyky toimia luonnollisena karkotteena kärpäsiä vastaan. Kärpästen vetovoimalähteitä ovat yleensä roskat, mätänevä ruoka tai ruokajäännökset pöydällä tai työtasolla. Desinfioimalla nämä alueet valkoisella etikalla voit poistaa ei-toivotut hajut, jotka houkuttelevat kärpäsiä ja luovat niille vähemmän houkuttelevan ympäristön.

Tee valkoviinietikkaperhosuihke

 • Hanki ensin tyhjä suihkepullo, jonka tilavuus on vähintään 500 ml.
 • Täytä sitten puolet vedellä, puoliksi valkoetikkaa.
 • Sulje pullo ja ravista sitä voimakkaasti, jotta kaksi nestettä sekoittuvat.
Lue myös:   Onko keittiössäsi paha haju? Nämä isoäidin vinkit pelastavat henkesi!

Voit nyt suihkuttaa tätä kotitekoista kärpäsiä hylkivää liuosta keittiösi pinnoille, erityisesti aiemmin mainittujen vetovoimaalueiden ympärille. Vältä vain etikalle herkkiä pintoja, kuten marmoria tai graniittia. Toista tämä prosessi säännöllisesti kärpäsiä hylkivän ympäristön ylläpitämiseksi.

2 ainesosaa, joita jokaisella on keittiössä, riittää karkottamaan kärpäset!
2 ainesosaa, joita jokaisella on keittiössä, riittää karkottamaan kärpäset!

Eteeriset öljyt: miellyttävä tuoksu, joka karkottaa kärpäsiä

Eteeriset öljyt ovat erittäin suosittuja niiden laajan käyttöalueen ansiosta aromaterapiasta ihonhoitoon. Niitä voidaan käyttää myös pitämään kärpäset poissa keittiöstämme. Levitämällä tiettyjä eteerisiä öljyjä kulinaariseen tilaan, voimme paitsi saada huoneen tuoksumaan mukavalta, myös tehdä ympäristöstä hylkivän näitä lentäviä hyönteisiä.

Valitse oikeat eteeriset öljyt

On tärkeää tietää tietyt öljyt, jotka karkottavat tehokkaasti kärpäsiä. Tässä on joitain esimerkkejä:

 • Sitruunaruoho
 • Sitruuna eukalyptus
 • Basilika
 • Laventeli
 • Piparminttu

Näitä eteerisiä öljyjä voidaan käyttää eri tavoin, jotta kärpäset eivät pääse keittiöön.

Menetelmä 1: Eteeristen öljyjen diffuusio

Helpoin tapa käyttää eteerisiä öljyjä on diffuusoida ne keittiössä erityisesti suunnitellulla diffuusorilla. Lisää vain muutama tippa yhtä tai useampaa edellä mainituista eteerisistä öljyistä diffuusoriisi ja käynnistä se. Vapautuvat aromit estävät kärpäsiä pääsemästä keittiöösi.

Lue myös:   Nautinto ja laihdutus: 3 talven gourmet-reseptiä vatsarasvan sulattamiseen

Menetelmä 2: Eteeristen öljyjen sekoittaminen veteen

Jos sinulla ei ole diffuusoria, voit myös luoda oman perhoratkaisusi:

 1. Lisää tyhjään suihkepulloon noin 10-15 tippaa kutakin valitsemaasi eteeristä öljyä.
 2. Täytä sitten loput pullosta vedellä.
 3. Sulje pullo ja ravista sitä hyvin, jotta ainekset sekoittuvat.

Suihkuta tätä liuosta keittiösi pinnoille ja kärpästen vetovoimaalueiden ympärille. Toista tämä prosessi säännöllisesti parhaan tehon varmistamiseksi.

Tapa 3: Käytä sieniä tai kankaanpaloja

Lopuksi voit levittää eteerisiä öljyjä sieniin tai kangaspaloihin, jotka asetat paikkoihin, jotka edistävät kärpästen tunkeutumista. Kastelemalla näitä tukia muutamalla tippa eteeristä öljyä luot luonnollisen, tuoksuvan suojan, joka estää lentäviä hyönteisiä.

Yhdistämällä nämä kaksi yksinkertaista ja helposti saatavilla olevaa ainesosaa – valkoviinietikkaa ja eteeriset öljyt – voit luoda keittiöösi todellisen kärpäsesuojan. Älä siis epäröi enää ja aloita kotiratkaisujesi valmistelu ei-toivottujen hyökkääjien estämiseksi!

Lue myös:   3 tehokasta kotitekoista ainesosaa, jotka puhdistavat ikkunasi ja tekevät niistä kimaltelevia

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » 2 ainesosaa, joita jokaisella on keittiössä, riittää karkottamaan kärpäset!