2 uskomatonta vinkkiä lihan nopeaan sulattamiseen

Oletko koskaan unohtanut ottaa lihaa pakastimesta? Onko sinulla kiire ja tarvitset lihan nopean sulatuksen valmistaaksesi herkullisen aterian? On olemassa nopeita ja turvallisia menetelmiä lihan nopeaan sulatukseen.

Tässä artikkelissa löydämme nämä 2 vinkkiä, joiden avulla voit sulattaa lihan nopeasti ja tehokkaasti. Nämä tekniikat ovat yksinkertaisia, turvallisia ja erittäin käytännöllisiä, kun unohdat ottaa lihan pakastimesta.

Ensimmäinen vinkki: Mikroaaltouunin käyttö

Mikroaaltouuni on nopea ja suosittu tapa sulattaa lihaa lyhyessä ajassa.

Miksi käyttää mikroaaltouunia lihan sulattamiseen?

Tämän menetelmän tärkein etu on sen nopeus. Itse asiassa lihasi on valmis kypsennettäväksi vain muutamassa minuutissa.

On kuitenkin huomattava, että tämän sulatustilan laatu riippuu suuresti laitteen tehosta sekä tähän toimintoon käytetystä asetuksesta.

Kuinka edetä ?

  1. Ota liha pakastimesta ja poista pakkaus.
  2. Aseta liha mikroaaltouunin kestävälle astialle.
  3. Valitse sulatusvaihtoehto tai sopiva teho lihan sulattamiseen. Joissakin mikroaaltouuneissa on jopa erityinen toiminto erilaisten lihatyyppien, kuten kanan, sian tai naudanlihan, sulattamiseen.
  4. Katso valmistajan ohjeista, kuinka kauan lihan sulatus kestää sen painon ja koon mukaan. Näiden tietojen huomioiminen auttaa estämään lihan ylikypsymisen sulatuksen aikana.
Lue myös:   5 helppoa ja tehokasta vinkkiä vatsan rasvan pudotukseen 40 vuoden jälkeen!

Huomio : On tärkeää seurata sulatuksen etenemistä säännöllisesti, jotta liha ei kypsy osittaisesti. On myös suositeltavaa kääntää liha puolivälissä tasaisen sulamisen varmistamiseksi.

2 uskomatonta vinkkiä lihan nopeaan sulattamiseen
Kuinka sulattaa liha nopeasti? Nämä 2 elämää muuttavaa vinkkiä

2. vinkki: Käytä kylmää vettä

Kylmävesimenetelmässä tiiviisti kääritty liha upotetaan kylmällä vedellä täytettyyn astiaan.

Miksi käyttää tätä menetelmää lihan sulattamiseen?

Tämä menetelmä mahdollistaa melko nopean sulatuksen samalla kun varmistetaan parempi yhteensopivuus kylmäketjun kanssa kuin ulkona tapahtuva sulatus, mikä voi johtaa haitallisten bakteerien lisääntymiseen.

Kylmällä vedellä on myös se etu, että liha säilyy laadukkaammin kuin mikroaaltouunissa.

Kuinka edetä ?

  1. Tarkista, että liha on pakattu hyvin ilmatiiviiseen pussiin. Jos näin ei ole, siirrä se ilmatiiviiseen pakastepussiin ennen tämän toimenpiteen aloittamista.
  2. Täytä riittävän suuri astia tai pesuallas kylmällä vedellä (ei kuumalla vedellä) lihan ja veden säilyttämiseksi.
  3. Upota kääritty liha kokonaan kylmään veteen.
  4. Muista vaihtaa vesi 30 minuutin välein säilyttääksesi tasaisen kylmän lämpötilan, joka hidastaa vaarallisten bakteerien kasvua.
Lue myös:   Pilates ja litteä vatsa: 5 yksinkertaista harjoitusta vatsan rasvan pudottamiseksi alle 15 minuutissa päivässä

Huomautus : Aika, joka tarvitaan lihan sulatukseen tällä menetelmällä, vaihtelee lihan koon ja paksuuden mukaan. Varaa noin tunti 1 kg:aa kohden.

Elintarviketurvallisuuden varmistamiseksi on suositeltavaa kypsentää liha heti sen sulatuksen jälkeen jollakin yllä kuvatuista tavoista.

Lisävinkkejä lihan nopeaan sulattamiseen

Suunnitella etukäteen

Vaikka molemmat vinkit auttavat sulattamaan lihaa nopeasti, paras tapa varmistaa lihan kypsennys on suunnitella ateria etukäteen. Ota liha pakastimesta ja anna sen sulaa hiljaa jääkaapissa 24 tuntia. Tämä varmistaa tasaisen sulatuksen ja takaa samalla lihan aistinvaraisten ja ravitsemuksellisten ominaisuuksien optimaalisen säilymisen.

Käyttämällä alumiinipannua

Kun sulatat lihaa kylmällä vedellä, aseta se alumiinifoliopannulle ennen kuin upotat sen astiaan. Alumiinilla on erinomainen lämmönjohtavuus, mikä tekee sulatuksesta helpompaa ja nopeampaa vaikuttamatta lihan makuominaisuuksiin.

Lopuksi, nämä kaksi vinkkiä lihan nopeaan sulattamiseen ovat yksinkertaisia ​​ja tehokkaita. He voivat varmasti saada sinut ulos sidoksista, kun unohdat viedä lihasi ajoissa. Pidä nämä tekniikat mielessä säästääksesi aikaa ja nauttiaksesi täysin aterioistasi, jotka on valmistettu juuri sulatetusta lihasta.

Lue myös:   Nautinto ja laihdutus: 3 talven gourmet-reseptiä vatsarasvan sulattamiseen

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » 2 uskomatonta vinkkiä lihan nopeaan sulattamiseen