Katso nämä kolme gourmet-reseptejä Halloween-menulle, joka on yhtä hyvä kuin pelottavakin. Valmistaudu kaikkiin töihin kutsumalla juhlat, lautanen ja kuvitteellinen haamujen ja noitien maailma pöytäsi ympärille näiden herkullisten kulinaaristen ideoiden avulla. Vietitpä sitten illan ystävien kanssa tai yksinkertaista perheen ateriaa, nämä reseptit ilahduttavat vieraitasi ja säilyvät tämän syksyn perinteen pelottavassa hengessä.
1. Paahdettua kurpitsajuomaa ja veristä juurikassalaattia
Kurpitsan makeutta ja punajuuren maanläheistä makua yhdistävä värikäs ruokalaji, joka herättää syksyisiä sävyjä, on ihanteellinen resepti aloittaa tämä Halloween-menu! Tässä ovat alkupalan valmistusaineet ja vaiheet:
Ainesosat:
- 1 pieni kurpitsa
- 4 keitettyä punajuurta
- 100 g rucolaa
- 2 salottisipulia
- Oliiviöljy
- Balsamiviinietikka
- Suolaa ja pippuria
Valmistautuminen :
- Esilämmitä uuni 180°C:een.
- Pese ja leikkaa kurpitsat viipaleiksi ja aseta ne sitten leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Pirskota reilusti oliiviöljyä ja lisää hieman suolaa ja pippuria. Paista noin 30 minuuttia, kunnes viipaleet ovat kauniisti paahtuneet.
- Kun kurpitsa kypsyy, leikkaa punajuuret ohuiksi viipaleiksi ja kuori ja hienonna salottisipulit. Varata.
- Valmista salaatti: laita rucola salaattikulhoon, lisää punajuuriviipaleet ja ripottele päälle salottisipulia. Loraus balsamiviinietikkaa, oliiviöljyä ja muutama kierros pippurimyllyä riittää maustamaan tämän yksinkertaisen mutta maukkaan salaatin.
- Asettele salaatti jokaisen lautasen keskelle ja ympäröi se vielä lämpimillä paahdetuilla kurpitsaviipaleilla. Nauti viipymättä!
2. Mysteeriruukku hirviövihanneksilla
Tämä pääruoka hämmästyttää vieraasi alkuperäisellä esityksellään ja odottamattomilla mauilla. Tämän salaperäisen ruukun valmistamiseksi tarvitset tässä:
Ainesosat:
- 1 iso sipuli
- 2 porkkanaa
- 2 sellerin vartta
- 1 purjo
- 100 g nappisieniä
- 1 valkosipulinkynsi, jauhettu
- 300 g jauhelihaa
- 1 pieni purkki tomaattipyreetä
- 400 ml kasvislientä (tai naudanlihalientä).
- Suolaa, pippuria, timjamia ja laakerinlehteä makusi mukaan
- Filo-taikinalevyt
- 30 g voita sulatettuna
- Seesamin tai unikon siemeniä koristeluun *valinnainen*
Valmistautuminen :
- Ruskista sipuli, valkosipuli ja viipaloidut kasvikset suuressa kattilassa oliiviöljyssä. Lisää jauheliha ja sekoita hyvin homogeeniseksi täytteeksi.
- Lisää tomaattipyree, liemi ja valitsemasi aromaattiset yrtit. Hauduta kannen alla noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja kastike sakenee.
- Tee mysteeriruukut leikkaamalla filotaikinasta noin 15 cm:n kokoisia neliöitä kummaltakin puolelta ja sivelemällä ne sulatetulla voilla. Liitä neliöt päällekkäin tähdiksi saadaksesi kukkamuodon.
- Asettele filotoivon ”kukat” yksittäisiksi ramekineiksi ja koristele sitten runsaasti kasvis- ja lihaseoksella. Taita taikinan reunat sisäänpäin sulkeaksesi mystiset kattilat ja paista 190°C:ssa 15-20 minuuttia, kunnes lehtitaikina on kullanruskea.
- Tarjoile kuumana lautaselle vihreän salaatin tai höyrytetyn kasvisten kera tuomaan ruokaan hieman tuoreutta.
3. Vadelma-kauhusorbetti ja verinen coulis
Lopeta ruokalistasi suloiseen sävyyn tutustumalla tähän vadelmasorbetin reseptiin, joka on yhtä herkullinen kuin pelottavakin verisillä kullillaan. Erittäin yksinkertainen valmistaa, tämä pakastejälkiruoa on sensaatio vieraasi!
Ainesosat:
- 600 g vadelmia (tuore tai pakaste)
- 100 g tomusokeria
- 1 luomukeltainen tai vihreä sitruuna*
- Vadelma tai grenadiini coulis koristeluun *valinnainen*
Valmistautuminen :
- Laita vadelmat tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen sokerin ja puolikkaan sitruunan raastetulla kuorella. Lisää myös saman sitruunan mehu antaaksesi sorbetille kirpeän vaikutuksen.
- Sekoita hyvin ja kaada seos ilmatiiviiseen astiaan. Laita pakastimeen noin 3 tunniksi sekoittaen säännöllisesti haarukalla kiteiden muodostumisen estämiseksi.
- Tarjoile kauhusorbettiäsi muodostamalla kauhalla ”hirviösilmät” vieraiden lautasille. Älä epäröi käyttää läpinäkyviä verriinejä tai varrellisia laseja esitelläksesi jälkiruokaasi.
- Lisää tilkka vadelmaa tai grenadiinikuulia sorbettipallojen ympärille edustamaan koaguloitunutta verta: silmiinpistävä vaikutus! Voit myös koristella sorbettisi muutamalla tuoreella mintunlehdellä saadaksesi vihreän ja tuoksuvan lopputuloksen.
Luo omaperäinen ja maukas Halloween-ateria näiden kolmen herkullisen ja pelottavan reseptin avulla! Nyt on sinun tehtäväsi yhdistää mielikuvitus ja herkku tehdäksesi tästä illasta unohtumattoman. Nauti ruuastasi !