3 kiistatonta merkkiä siitä, että romanttinen suhde on mahdoton

Ei ole aina helppoa tietää, voiko romanttinen suhde kestää ajan myötä ja kukoistaa. On kuitenkin kiistattomia merkkejä Niiden avulla voidaan tunnistaa, onko suhde mahdoton, joko jokaisen ihmisen virheiden, yhteyden puutteen tai jopa arjen aiheuttaman stressin vuoksi. Tässä artikkelissa käsittelemme kolmea näistä merkeistä.

1. Hallitseva tai omistava kumppani

Onnistuneen suhteen perusta on siinä molemminpuolinen kunnioitus kahden ihmisen välillä. Jotkut kumppanit omaksuvat kuitenkin hallitsevaa tai omistavaa käyttäytymistä, joka vahingoittaa suhteen laatua. Tämän tyyppisen käyttäytymisen ilmenemismuodot ovat erilaisia:

  • Liiallinen valvonta : kumppanisi haluaa jatkuvasti tietää missä olet, kenen kanssa seurustelet ja mitä teet, aina puhelimestasi tai sosiaalisista verkostoistasi etsimiseen asti. Tämä asenne osoittaa luottamuksen puutetta ja uhkaa suhteen vakautta.
  • Kateus : on normaalia tuntea jonkin verran mustasukkaisuutta parisuhteessa, mutta siitä tulee ongelmallista, kun se saa suhteettoman suuria mittasuhteita. Mustasukkainen henkilö pyrkii eristämään kumppaninsa ja luo siten ahdistavan ja epäterveellisen ilmaston.
  • Liiallista kritiikkiä : henkilö, joka jatkaa syyllistämistä eikä koskaan löydä tyydytystä, voi horjuttaa kumppaniaan. Jälkimmäinen saattaa menettää itseluottamuksen ja saada vaikeuksia ilmaista itseään tai tuntea olonsa mukavaksi suhteessa.
  • Käsittely : pyrkimys kaikin keinoin vaikuttaa toisen henkilön päätöksiin, valintoihin tai tunteisiin on merkki räikeästä kunnioituksen puutteesta ja tekee romanttisesta suhteesta mahdotonta pitkällä aikavälillä.
Lue myös:   Tässä on mitä tarkoittaa nukkuminen kädet ristissä, uniasiantuntijoiden mukaan

Jos kumppanisi osoittaa yhtä tai useampaa näistä käytöksistä, on aika kysyä itseltäsi, voiko tämä suhde todella toimia ja tehdä sinut onnelliseksi.

2. Merkittävä kommunikoinnin puute

Hyvä kommunikointi on välttämätöntä parin sisällä. Se auttaa luomaan vahvan yhteyden kahden ihmisen välille ja helpottaa konfliktien ja erimielisyyksien hallintaa. Viestinnän puute voi ilmetä eri tavoin:

  • Hiljaisuus : kun kumppanisi vajoaa hiljaisuuteen tai välttelee järjestelmällisesti vakavia keskusteluja, se on este ongelmanratkaisulle ja keskinäiselle ymmärrykselle. Hiljaisuus voidaan tulkita myös välinpitämättömyyden muodoksi, joka vahingoittaa suhdetta suuresti.
  • Jatkuvat väittelyt : päinvastoin, jotkut parit jatkavat riitelyä, ilman että he pystyvät löytämään kestäviä ratkaisuja ongelmiinsa. Tämä tilanne aiheuttaa stressiä ja turhautumista, mikä tekee suhteesta vaikean ylläpitää.
  • Sanomaton : tunteiden, tarpeiden tai odotusten ilmaisematta jättäminen voi aiheuttaa jännitteitä ja väärinkäsityksiä parin sisällä. Tämä osoittaa myös yhteyden puutteen kahden kumppanin välillä, jotka voisivat vähitellen ajautua pois toisistaan.
Lue myös:   Tässä on mitä tarkoittaa nukkuminen kädet ristissä, uniasiantuntijoiden mukaan
3 kiistatonta merkkiä siitä, että romanttinen suhde on mahdoton
3 kiistatonta merkkiä siitä, että romanttinen suhde on mahdoton

Jos nykyistä suhdettasi leimaa tämä hiljaisuus, tämä taipumus jatkuvaan riitelyyn tai nämä jatkuvat sanomattomat sanat, on vaikea kuvitella täyttävää tulevaisuutta yhdessä.

3. Yhteensopimattomat elämänsuunnitelmat

Jotta suhde toimisi pitkällä aikavälillä, on tärkeää, että molemmilla ihmisillä on samanlaiset elämäntavoitteet ja he ovat valmiita tekemään kompromisseja. Kun elämänsuunnitelmat eroavat radikaalisti, tämä voi muodostaa ylitsepääsemättömän esteen:

  • Halu saada lapsia : jos toinen osapuolista haluaa kiihkeästi lapsia, kun taas toinen vastustaa, voi syntyä jännitteitä, jotka vaarantavat suhteen.
  • Ammattimainen kunnianhimo : ei ole harvinaista, että pariskunnat kohtaavat vaikeuksia, kun toinen kumppani asettaa uransa etusijalle henkilökohtaisen elämänsä sijaan, mikä aiheuttaa toisessa henkilössä turhautumista.
  • Henkilökohtaiset prioriteetit : Jotkut ihmiset pitävät itsenäisyyttään tai henkilökohtaisten unelmiensa saavuttamista erittäin tärkeänä, jopa kumppaninsa laiminlyömiseen asti. Tällainen käytös voi tehdä romanttisen suhteen mahdottomaksi.

Siksi on tarpeen arvioida, ovatko kunkin henkilön tavoitteet ja pyrkimykset yhteensopivia toisen kanssa, jotta vältytään myöhemmiltä pettymyksiltä.

Lue myös:   Tässä on mitä tarkoittaa nukkuminen kädet ristissä, uniasiantuntijoiden mukaan

Tiedä kuinka tunnistaa mahdottomien suhteiden merkit

Romanttinen suhde voi kukoistaa vain, jos se perustuu keskinäiseen kunnioitukseen, vilpittömyyteen ja harmonisiin elämänsuunnitelmiin. Jos parisuhteessasi on useita näistä ongelmista, on tärkeää keskustella kumppanisi kanssa tai joskus harkita mahdollisuutta kääntää sivua.

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Psykologia » 3 kiistatonta merkkiä siitä, että romanttinen suhde on mahdoton