3 luonnollista isoäidin vinkkiä, joilla pääset pysyvästi eroon talon kärpäsistä

Kärpäset ovat hyvin vähän arvostettuja hyönteisiä, varsinkin kun ne tunkeutuvat kotiimme. Ne voivat kantaa sairauksia ja aiheuttaa todellista melusaastetta. Voit välttää niiden läsnäolon sisätiloissa tutustumalla näihin kolmeen tehokkaaseen isoäidin vinkkiin, joilla pääset pysyvästi eroon perhoista talossa.

1. Käytä aromaattisten kasvien hylkivää voimaa

On yleistä kuulla, että tietyillä kasveilla on kärpäsiä hylkivä vaikutus. Niistä löydämme erityisesti basilika ja geranium. Näillä kahdella kasvilla on se erikoisuus, että ne antavat tuoksua, joka ei ole kärpästen makua ja joka pyrkii pelottamaan ne pois.

Basilika, luonnollinen liittolainen taistelussa kärpäsiä vastaan

Tämä aromaattinen kasvi, jolla on useita etuja, on yksinkertainen ja ekologinen ratkaisu kärpästen karkottamiseen. Aseta vain muutama basilikaruukku ikkunalaudoille tai valonlähteiden lähelle luodaksesi luonnollisen perhosuojan. Karkottavan puolensa lisäksi tämä ratkaisu tuo kotiisi myös ripauksen vihreyttä sekä miellyttävän tuoksun.

Lue myös:   5 helppoa ja tehokasta vinkkiä vatsan rasvan pudotukseen 40 vuoden jälkeen!

Geranium, kasvi, jolla on vähän tunnettuja hyveitä

Geranium on toinen kasvi, jonka kärpäsiä hylkiviin ominaisuuksiin viitataan usein. Jotkut väittävät, että sen voimakas tuoksu pystyy karkottamaan nämä haitalliset hyönteiset. Hyödynnä tätä vihjettä sijoittamalla useita pelargoniaruukkuja lähelle paikkoja, joissa kärpäset kerääntyvät, kuten avoimiin oviin ja ikkunoihin.

3 isoäidin vinkkiä pysyvästi eroon kärpäsistä talossa
3 isoäidin vinkkiä pysyvästi eroon kärpäsistä talossa

2. Luo luonnollisia ansoja kärpästen vangitsemiseksi

Vaikka aromaattiset kasvit voivat tarjota tehokkaan esteen kärpästen pääsyn kotiin, voi silti olla tarpeen täydentää tätä menetelmää kärpästorjuntajärjestelmillä. luonnollisia ansoja. Tässä on kaksi isoäidemme yleisesti käyttämää ratkaisua:

  1. Sekoita valkoviinietikkaa pieneen astianpesuaineeseen muodostaaksesi kärpäsloukun
  2. Käytä punaviiniä houkuttelemaan kärpäsiä ja hukuttamaan ne

Loukku numero 1: valkoinen etikka ja astianpesuaine

Tämä kotitekoinen kärpäsloukku vaatii vain kaksi ainesosaa: valkoviinietikka ja vähän Astianpesuaine. Tämän loukun valmistamiseksi kaada muutama senttimetri valkoviinietikkaa matalaan astiaan ja lisää sitten muutama tippa astianpesuainetta. Jälkimmäisen tehtävänä on alentaa etikan pintajännitystä ja siten vangita sinne laskeutuvia kärpäsiä.

Lue myös:   Onko keittiössäsi paha haju? Nämä isoäidin vinkit pelastavat henkesi!

Aseta sitten ansas lähelle alueita, joissa olet havainnut kärpäsiä, kuten roskakorien tai mätänevien hedelmien lähelle. Valkoisen etikan tuoksun houkuttelemana kärpäset hukkuvat nopeasti joutuessaan kosketuksiin nesteen kanssa.

Loukku numero 2: punaviini kärpästen houkuttelemiseksi ja hukuttamiseksi

THE punaviiniTuoksunsa ja värinsä ansiosta se on myös erittäin tehokas kärpästen pyydystämiseen. Tämän ansan valmistamiseksi kaada vain vähän punaviiniä astiaan ja peitä se muovikalvolla, jossa on pieniä reikiä. Viinin tuoksun houkuttelemat kärpäset kulkevat sitten reikien läpi ja hukkuvat nesteeseen.

3. Käytä sipulia kärpästen torjumiseen

L’sipuli sillä on erityisen voimakas haju, jota voidaan käyttää kärpästen ajamiseen ulos talosta. Käytä tätä temppua leikkaamalla sipuli puoliksi ja laittamalla se lautaselle. Voit sitten laittaa leikatut sipulipuolikkaat paikkoihin, joissa olet huomannut kärpästen läsnäolon, jotta ne pysyvät poissa yksinkertaisella ja luonnollisella tavalla.

Lue myös:   Nautinto ja laihdutus: 3 talven gourmet-reseptiä vatsarasvan sulattamiseen

Yhdistämällä nämä kolme vinkkiä, sinulla on kaikki avaimet pysyvään kärpästen hävittämiseen kodistasi ekologisella ja taloudellisella tavalla. Joten älä epäröi enää ja kokeile näitä esi-isien menetelmiä, jotka ovat osoittautuneet ajan mittaan.

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » 3 luonnollista isoäidin vinkkiä, joilla pääset pysyvästi eroon talon kärpäsistä