3 todistettua ympäristöystävällistä vinkkiä pahan hajun poistamiseen autostasi

Pahat hajut autossa voivat tehdä matkoista epämiellyttäviä ja pilata ajokokemuksen. Siksi on tärkeää poistaa nämä ei-toivotut hajut tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti. Tässä artikkelissa tarjoamme sinulle kolme ekologista vinkkiä löytääksesi raikkaan ja miellyttävän sisustuksen ympäristöä kunnioittaen.

1. Ruokasooda: välttämätön liittolainen mökin siivoamisessa

Ruokasooda tunnetaan hajua poistavista, rasvanpoisto- ja puhdistusominaisuuksistaan, sekä kotona että henkilökohtaiseen hygieniaan. Autoteollisuudessa se on myös erittäin tehokas poistamaan pahoja hajuja matkustamossa.

Purkkimenetelmä

Tässä ensimmäisessä lähestymistavassa on seuraavat vaiheet yksinkertaisen ruokasoodalla täytettyjen purkkien valmistukseen ja käyttämiseen:

 1. Avaa pieni pussi ruokasoodaa (noin 200 g) tai siirrä se sopivaan astiaan, jos käytät suurempaa muotoa.
 2. Lisää muutama tippa kasvipohjaisia ​​eteerisiä öljyjä tehostaaksesi tehoa ja tuoksuaksesi autollesi miellyttävästi (esim.: eukalyptus, minttu, laventeli).
 3. Aseta avoin astia turvalliseen ja vakaaseen paikkaan matkustamoon, kuten mukitelineeseen.
 4. Anna vaikuttaa vähintään 3 tuntia, mieluiten yön yli, kaikki ikkunat ja ovet suljettuina, jotta aromaattisen seoksen hyödyt eivät pääse karkaamaan.
Lue myös:   Onko keittiössäsi paha haju? Nämä isoäidin vinkit pelastavat henkesi!

Syväpuhdistusmenetelmä

Jos haluat puhdistaa ajoneuvosi perusteellisemmin, noudata näitä ohjeita:

 1. Imuroi kaikki auton istuimet ja matot pölyn ja muun lian poistamiseksi.
 2. Ripottele reilusti ruokasoodaa kaikille matkustamon tekstiilipinnoille (istuimet, matot, matto)
 3. Anna vaikuttaa noin 30 minuuttia, sitten imuroi poistaaksesi bikarbonaatti ja sen imemät pahat hajut.

Älä epäröi toistaa näitä toimintoja tarvittaessa saadaksesi optimaalisen tuloksen. Muista myös tyhjentää ja puhdistaa autosi tuhkakupit ja roskakorit säännöllisesti epämiellyttävien hajujen lähteiden rajoittamiseksi.

3 ympäristöystävällistä vinkkiä pahan hajun poistamiseen autostasi

2. Eteeriset öljyt: luonnollinen ja tehokas ratkaisu pahoja hajuja vastaan

Ruokasoodan lisäksi eteerisiä öljyjä voidaan käyttää yksinään puhdistamaan autosi ilmaa ja poistamaan pahoja hajuja. Tietyillä öljyillä on todellakin hajua poistavia ja puhdistavia ominaisuuksia.

Eteeristen öljyjen valinta

Tässä on ei-tyhjentävä luetteloeteeriset öljyt, jotka soveltuvat erityisen hyvin auton pahan hajun torjuntaan:

 • Eukalyptus
 • Java sitruunaruoho
 • mänty
 • Piparminttu
 • Aitoa laventelia tai lihahyytelöä
Lue myös:   Pilates ja litteä vatsa: 5 yksinkertaista harjoitusta vatsan rasvan pudottamiseksi alle 15 minuutissa päivässä

Eteeristen öljyjen käyttö autossa

Jotta eteeriset öljyt leviävät tehokkaasti matkustamossa, on useita vaihtoehtoja:

 • Käytä erityisesti autoille suunniteltua eteeristen öljyjen diffuusoria, jonka liität tupakansytyttimeen.
 • Sekoita muutama tippa eteeristä öljyä veteen suihkepullossa ja suihkuta sitten tätä liuosta ajoneuvosi istuimille, matoille ja matoille.
 • Kyllästele pala puuvillaa tai kangasta muutamalla pisaralla eteeristä öljyä ja aseta tämä tuoksuva tuki mukitelineen tai istuimen alle.

Älä unohda tuulettaa ajoneuvoasi säännöllisesti avaamalla ikkunat muutamaksi minuutiksi, jotta ilma uudistuu ja eteeristen öljyjen kyllästyminen vältetään.

3. Luonnolliset esineet pitämään pahat hajut loitolla

Tämä viimeinen ekologinen vihje käyttää luonnollisia esineitä neutraloimaan ei-toivottuja hajuja pitkällä aikavälillä:

 • Aktiivihiili: Osta pussi aktiivihiiltä, ​​joka yleensä myydään pienissä pusseissa mustia helmiä. Aseta yksi jokaiselle auton alueelle, jossa haistat epämiellyttävän hajun.
 • Sitrushedelmät: Leikkaa sitruuna tai appelsiini neljään osaan, aseta ne sitten auton eri osiin imemään pahoja hajuja ja korvaamaan ne raikkaalla, miellyttävällä tuoksulla.
 • Jauhettu kahvi: Aseta avoimeen astiaan (purkki, kuppi jne.) jauhettua kahvia, joka imee ohjaamon hajuja ja antaa autollesi miellyttävän paahdettujen papujen tuoksun.
Lue myös:   Nautinto ja laihdutus: 3 talven gourmet-reseptiä vatsarasvan sulattamiseen

Yhdistelemällä näitä erilaisia ​​ekologisia ratkaisuja löydät nopeasti terveellisen ja tuoksuvan ilmapiirin autoosi samalla kun vähennät keinotekoisten kemikaalien käyttöä. Tee nämä yksinkertaiset ja vastuulliset toimet suojellaksesi sekä hyvinvointiasi että ympäristöä.

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » 3 todistettua ympäristöystävällistä vinkkiä pahan hajun poistamiseen autostasi