4-7-8-tekniikka nopeaan nukahtamiseen: Harvardin lääkärin salaisuus

Onko sinulla unettomuusongelmia tai sinulla on aikaa nukahtaa? Älä hätäänny ! siellä 4-7-8 tekniikkaHarvardin lääkärin kehittämä voi olla etsimäsi ihmeratkaisu. Löydä tämä salaisuus, jonka avulla voit pudota Morpheuksen syliin alle minuutissa.

Mikä on 4-7-8-tekniikka?

4-7-8-tekniikka on syvähengitysmenetelmä, jonka tavoitteena on parantaa unesi laatua ja auttaa sinua nukahtamaan nopeasti. Se on saanut nimensä kolmesta avainhahmosta, jotka erottavat sen harjoituksen: 4 sekuntia sisäänhengitystä, 7 sekuntia ilmanpidätystä keuhkoissa ja 8 sekuntia uloshengitystä. Tämä hengityssykli on toistettava neljä kertaa parhaan mahdollisen nukahtamisen saavuttamiseksi.

Tämä menetelmä on saanut inspiraationsa esi-isien meditaation ja hengityksen hallinnan tekniikoista, kuten joogasta ja pranayamasta. Tohtori Andrew Weil, joka on valmistunut arvostetusta Harvardin yliopistosta, mukautti näitä itämaisia ​​käytäntöjä luodakseen tekniikan, joka on helppo toteuttaa ja joka on erityisen tehokas unen edistämisessä.

Lue myös:   Pilates ja litteä vatsa: 5 yksinkertaista harjoitusta vatsan rasvan pudottamiseksi alle 15 minuutissa päivässä
4-7-8-tekniikka nopeaan nukahtamiseen: Harvardin lääkärin salaisuus
4-7-8-tekniikka nopeaan nukahtamiseen: Harvardin lääkärin salaisuus

Miten 4-7-8-tekniikka toimii?

4-7-8-tekniikka perustuu havaintoon, että stressi ja ahdistus voivat häiritä hengitystämme ja tehdä siitä nopeamman ja matalamman. Toisaalta hidas, hallittu hengitys näyttää rauhoittavan kehoamme. Tätä hengitysmenetelmää säännöllisesti harjoittamalla olisi mahdollista hyötyä samoista rauhoittavista ja rentouttavista vaikutuksista kuin meditaatiolla.

Hapen rooli nukahtamisessa

Hengittämällä syvään ja pidättelemällä hengitystä lisäämme sen määräähappi kehossamme. Solumme käyttävät tätä happea energian tuottamiseen. Energian saanti on kuitenkin välttämätöntä, jotta kehomme voi toimia kunnolla, myös unen aikana. Mitä syvemmälle hengitämme, sitä enemmän happea saamme ja sitä nopeammin kehomme pystyy rentoutumaan ja nukahtamaan.

Parasympaattisen hermoston aktivointi

4-7-8-tekniikka pyrkii myös aktivoimaan meidän parasympaattinen hermosto. Jälkimmäinen on toinen kahdesta hermojärjestelmästä, jotka säätelevät sisäistä toimintaamme: se on vastuussa kehon rentoutumisesta ja palautumisesta harjoituksen jälkeen. Kun olemme stressaantuneita tai ahdistuneita, sympaattinen hermosto ottaa vallan: sykemme kiihtyy, ruoansulatus hidastuu ja hengityksemme kiihtyy.

Lue myös:   Tässä on mitä tarkoittaa nukkuminen kädet ristissä, uniasiantuntijoiden mukaan

Harjoittelemalla 4-7-8-tekniikkaa ja ottamalla käyttöön hidas, syvä hengitys stimuloimme parasympaattista hermostoamme. Tämä edistää sitten kehomme rentoutumista ja stressin vähentämistä, mikä parantaa kykyämme nukahtaa.

Kuinka soveltaa 4-7-8-tekniikkaa käytännössä?

4-7-8-tekniikka on erittäin yksinkertainen suorittaa. Noudata seuraavia ohjeita:

  1. Asetu mukavaan asentoon, istuen tai makuulle, silmät kiinni.
  2. Aseta kielesi kärki suun kattoa vasten, hieman ylempien etuhampaiden taakse.
  3. Hengitä sisään hitaasti ja hiljaa nenän kautta 4 sekunnin ajan.
  4. Pidä sitten hengitystäsi 7 sekuntia.
  5. Hengitä ulos hitaasti ja kokonaan suun kautta 8 sekunnin ajan, jolloin kuuluu pieni viheltävä ääni.
  6. Toista tämä hengityssykli neljä kertaa peräkkäin.

Tätä tekniikkaa suositellaan harjoittelemaan kahdesti päivässä, mieluiten aamulla ja illalla, jotta saat kaikki hyödyt. Muutaman viikon harjoittelun jälkeen kykysi nukahtaa nopeasti paranee huomattavasti.

Mitä hyötyä 4-7-8-tekniikasta on?

4-7-8-tekniikan säännöllisellä harjoittelulla on useita terveyshyötyjä:

  • Nukahtaa nopeammin : edistämällä kehon rentoutumista ja parasympaattisen hermoston aktivointia, tämä menetelmä auttaa lyhentämään nukahtamiseen tarvittavaa aikaa.
  • Parempaa unta : syvä hengitys päivällä auttaa myös nukkumaan paremmin yöllä parantamalla unijaksojen laatua.
  • Vähentynyt stressi ja ahdistus : 4-7-8-tekniikan harjoitteleminen auttaa sinua oppimaan hallitsemaan hengitystäsi ja hallitsemaan siten paremmin stressin tai ahdistuksen hetkiä.
  • Parempi tunteiden hallinta : oppimalla keskittymään hengitykseen, pystyt myös paremmin hallitsemaan tunteitasi ja elämään nykyhetkessä.
Lue myös:   Nautinto ja laihdutus: 3 talven gourmet-reseptiä vatsarasvan sulattamiseen

Lyhyesti sanottuna 4-7-8-tekniikka on arvokas työkalu kaikille ihmisille, jotka haluavat nukahtaa nopeasti ja hyötyä paremmasta elämänlaadusta. Älä epäröi kokeilla tätä menetelmää ja katso itse, kuinka tehokas se on!

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » 4-7-8-tekniikka nopeaan nukahtamiseen: Harvardin lääkärin salaisuus