5 uskomatonta tapaa kissat suojella omistajiaan

Kissat ovat kiehtovia ja salaperäisiä eläimiä, joilla on yllättäviä kykyjä. Näillä kissaeläimillä on paljon enemmän tarjottavaa kuin vain kumppanuus. Itse asiassa löydämme 5 hämmästyttävää tapaa joista kissat voivat suojella omistajiaan tarjoamalla tukea, valppautta ja puolustusta niitä mahdollisesti uhkaavia vaaroja vastaan.

1. Alueellinen vaisto hallinnan ylläpitämiseksi

Kissat ovat tunnettuja alueellinen käyttäytyminen. Tämä asenne ei ole vain tapa vahvistaa valta-asemaansa tietyssä tilassa, vaan antaa heille myös mahdollisuuden suojella ihmisperhettään. Niiden läsnäolo ja merkinnät (naarmut jne.) toimivat merkkinä muille eläimille tai mahdollisille tunkeilijoille, että ne ovat valppaan kissaeläimen suojelemalla alueella. Joten he torjua tyylikkäästi ulkoiset vaarat.

Tietyt värit ja merkinnät rodusta riippuen

On mielenkiintoista huomata, että tietyillä kissolatuilla on fyysisiä ominaisuuksia, jotka auttavat vahvistamaan tätä suojan tunnetta. Esimerkiksi mustilla tai tabby-kissoilla on värit, jotka sekoittuvat paremmin pimeässä, mikä antaa niille edun, kun on kyse alueensa kartoittamisesta huomaamatta.

2. Valppaus ja vaarantunto

Kissoilla on poikkeukselliset havaintokyvyt. Heidän peilinmuotoiset silmänsä tarjoavat heille a panoraama- ja yönäkö, kun taas heidän korvansa poimivat ääniä ihmisille kuulumattomilla taajuuksilla. Nämä luonnonvoimat tekevät heistä erittäin valppaita olentoja, jotka pystyvät havaitsemaan nopeasti mahdolliset vaarat, jotka uhkaavat heidän kotiaan, olipa kyseessä sitten tunkeilija, tulipalo tai jopa kaasuvuoto.

Lue myös:   4 käytännön vinkkiä tiaisten houkuttelemiseen puutarhaasi
5 uskomatonta tapaa kissat suojella omistajiaan
5 uskomatonta tapaa kissat suojella omistajiaan

Eläimet, joilla on ainutlaatuinen anatomia

Tämä valppaus johtuu niiden erityisestä anatomiasta, joka antaa heille kyvyn nähdä pimeässä yössä sekä kirkkaassa päivänvalossa; he ovat siksi valmiita reagoimaan pienimpäänkin epäilyttävään merkkiin milloin tahansa. Lisäksi heidän terävä kuulonsa antaa heille mahdollisuuden kuulla mahdollisia epäilyttäviä ääniä, kuten murtovarkaat tai putoavat esineet, mikä antaa heille yksiselitteisen reagoinnin odottamattomiin tilanteisiin.

3. Resurssit puolustaa isäntänsä

Kun vaara on liian lähellä, kissat eivät epäröi hyökätä suojellakseen ihmisperhettään. Varustettu a loistava ketteryys ja nopeus, nämä pienet kissaeläimet voivat yllättää hyökkääjän vahvuudellaan ja päättäväisyydellään. Terävien kynsiensä ja hampaidensa ansiosta he voivat vahingoittaa vihollista vakavasti ja lähettää näin vahvan viestin halustaan ​​puolustaa isäntiään hinnalla millä hyvänsä.

Rodun ja luonteen merkitys

Jokaisella kissalla on oma luonteensa ja erityispiirteensä, jotka voivat vaikuttaa sen suojaavaan käyttäytymiseen. Jotkut rodut ovat taitavampia osoittamaan merkkejä kiintymyksestä tai omistautumisesta omistajiinsa, kuten Maine Coon tai siamilainen – mikä tekee niistä usein kiintyneempiä ja suojelevampia heitä kohtaan.

Lue myös:   WhatsApp vahvistaa tietoturvaansa uudella sähköpostivaihtoehdolla!

4. Emotionaalinen tuki vaikeina päivinä

Kissan läsnäolo omistajansa kanssa vaikuttaa myös suotuisasti tunnetaso. Kissoilla on uskomaton kyky aistia inhimillisiä tunteita, eivätkä he epäröi kehrää toverilleen, kun he kokevat, että kumppani on surullinen, stressaantunut tai ahdistunut. Tämä reaktio vahvistaa eläimen ja sen omistajan välistä kommunikaatiota ja auttaa viimeistä selviämään vaikeista ajoista tarjoamalla hänelle a korvaamaton tuki.

Parantuminen värähtelyjen kautta

Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että kissan kosketus, läsnäolo ja jopa kehrääminen voivat edistää rentoutumista ja rentoutumista ihmisissä. Tämä selittyy erityisesti sillä, että nämä värähtelyt sijaitsevat taajuudella, joka kykenee stimuloimaan hyvinvoinnista vastaavien hormonien, kuten endorfiinien ja serotoniinin, tuotantoa, mikä edistää isäntänsä henkistä ja emotionaalista paranemista.

5. Viestintä ja koulutus vaarojen ehkäisemiseksi

Kissatkin pystyvät kommunikoida mestariensa kanssa varoittaakseen heitä välittömästä vaarasta. Jos kissasi alkaa yhtäkkiä miauku epätavallisella tavalla tai osoittaa outoa käyttäytymistä, tämä voi tarkoittaa, että se yrittää varoittaa sinua ongelmasta, johon sinun on kiinnitettävä huomiota – esimerkiksi löystynyt ovi tai avoin ikkuna. tunkeilija päästä kotiisi.

Lue myös:   Tämä isoäidin vinkki olisi ihanteellinen meikkivoiteen tekemiseen

Koulutuksen ja havainnoinnin merkitys

Jotta saat parhaan hyödyn kissasi luonnollisista kyvyistä suojella kotiasi, on tärkeää käyttää aikaa sen kouluttamiseen, vahvistaa siteitäsi ja ennen kaikkea oppia tarkkailemaan ja kuuntelemaan hänen sinulle lähettämiä signaaleja.

  • Tuki: Lohduttava ja tarkkaavainen läsnäolo vaikeiden aikojen ylitse.
  • Yhtiö: Mukavaa ja ystävällistä ajankulua, jatkuvaa viihdettä.
  • Valppaus: Mahdollisten uhkien nopea havaitseminen, tunkeutumisen tai muiden vaarojen poistaminen.
  • Vaara: Aktiivinen puolustus fyysisiä uhkia vastaan, reagointikyky puuttua ongelman sattuessa.
  • Valvonta: Alueen valvonta ja tunkeilijoiden karkottaminen optimaalisen turvallisuuden varmistamiseksi.

Joten, kissat ovat paljon enemmän kuin vain lemmikkejä; he ovat myös todellisia omistautuneita huoltajia, jotka valvovat jatkuvasti isäntänsä hyvinvointia ja turvallisuutta. Heidän älykkyytensä, intuitionsa ja ketteryytensä tekevät heistä entistäkin arvokkaampia tässä suojaavassa tehtävässä.

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » 5 uskomatonta tapaa kissat suojella omistajiaan