7 tapaa narsistiset perverssit pilata kaikki sosiaaliset tapahtumat

Sosiaalisiin tapahtumiin osallistumisen on tarkoitus olla nautinnollinen kokemus kaikille. On kuitenkin olemassa joukko ihmisiä, jotka voivat pilata nämä hetket täysin: narsistiset perverssit. Ymmärtämällä niiden mekanismit ja tunnistamalla heidän käyttäytymisensä voimme oppia suojelemaan itseämme niiden haitallisilta vaikutuksilta. Joten tässä on 7 tapaa, joilla narsistiset perverssit tuhoavat sosiaaliset tapahtumat.

1. Jatkuva huomion tarve

THE narsistisia perverstejä tehdä kaikkensa ollaksesi huomion keskipiste. He monopolisoivat puheenvuoron, keskeyttävät muita ja kääntävät aiheen itseensä. Tämä asenne voi nopeasti tehdä yksinkertaisesta keskustelusta erittäin epämiellyttävän ja tukahduttavan muille vieraille.

Liiallinen turhamaisuus

Narsisti pyrkii jatkuvasti esittelemään ylivoimaisuuttaan ja saavutuksiaan, usein liioittelemalla tai keksimällä tarinoita tehdäkseen vaikutuksen muihin. Keskustelut päätyvät aina hänen henkilökohtaisten hyökkäyksiensä ympärille, mikä tekee vuorovaikutuksesta hänen kanssaan sietämättömän.

2. Emotionaalinen manipulointi

Yksi narsististen perverssien haitallisimmista piirteistä on heidän kykynsä manipuloida ympärillään olevien tunteita. Tavoitteena on yleensä herättää myötätuntoa tai ihailua, mutta se voi olla myös monia muita muotoja, kuten emotionaalinen kiristys tai syyllisyyden kompastaminen.

Lue myös:   Tässä on mitä tarkoittaa nukkuminen kädet ristissä, uniasiantuntijoiden mukaan

Väärä myötätunto

Narsisti osaa olla ymmärtäväinen ja empaattinen, kun hän kohtaa hädässä olevia ihmisiä, mutta tämä asenne kätkee usein ohjattua manipulointia tilanteen hyödyntämiseksi. Hän käyttää hänelle annettua luottamusta hallitakseen paremmin asianomaista henkilöä.

7 tapaa narsistiset perverssit pilata kaikki sosiaaliset tapahtumat
7 tapaa narsistiset perverssit pilata kaikki sosiaaliset tapahtumat

3. Kyvyttömyys empatiaa

Koska narsisti keskittyy omiin tarpeisiinsa ja haluihinsa, hänen on vaikea ymmärtää muiden tunteita. Heidän empatian puute voi johtaa loukkaavaan ja tunteettomaan käyttäytymiseen sosiaalisissa tapahtumissa, joissa voidaan odottaa tukea tai erityistä huomiota.

Alentavaa kritiikkiä

Toisten kritisointi on narsististen perverssien tavaramerkki, jotka pyrkivät alentamaan muita parantaakseen omaa imagoaan. He tarjoavat mielellään pyytämättömiä ”neuvojaan” halventavien ja loukkaavien huomautusten muodossa.

4. Ihmisten väliset konfliktit

Narsistiset perverssit luovat usein konflikteja ympärillään olevien välille joko säilyttääkseen hallitsevan asemansa tai kylvääkseen eripuraa voidakseen manipuloida paremmin asianosaisia ​​ihmisiä. Tämä strategia tekee sosiaalisista tapahtumista jännittäviä ja epämiellyttäviä kaikille.

Lue myös:   Tässä on mitä tarkoittaa nukkuminen kädet ristissä, uniasiantuntijoiden mukaan

Epäterveellinen kilpailu

Narsisti ei kestä jäämistä varjoon ja yrittää jatkuvasti vastustaa tasa-arvo- tai tervettä kilpailua. Se aiheuttaa siten tarpeetonta ja ahdistusta herättävää kilpailua, joka huonontaa läsnäolevien välisiä suhteita.

5. Yhteiskunnallisten normien hylkääminen

Narsistisilla perverssillä on taipumus hylätä säädyllisyyden säännöt, epäröimättä järkyttää tai tietoisesti loukata keskittyäkseen itseensä ja vahvistaakseen dominanssiaan. Tämä asenne voi sivuuttaa yhteisiä arvoja ja luoda raskasta tunnelmaa sosiaalisen tapahtuman aikana.

Ylimielisyys ja epäkunnioitus

Narsisti näkee itsensä usein muita parempina, eikä siksi näe tarvetta noudattaa tiettyjä kohteliaisuusstandardeja. Hän voi siten olla erityisen ylimielinen ja epäkunnioittava ihmisiä, jotka toivottavat hänet tervetulleeksi tai osallistuvat tapahtumaan.

6. Liiallinen mustasukkaisuus

Narsistiset perverssit ovat usein äärimmäisen mustasukkaisia ​​ja omistushaluisia ja pyrkivät hinnalla millä hyvänsä hallitsemaan ympärillään olevien ihmissuhteita ja vuorovaikutusta. Tämä tukahduttava asenne voi vahingoittaa ryhmädynamiikkaa ja heikentää ystävyys- tai perhesuhteita sosiaalisten tapahtumien aikana.

Lue myös:   Tässä on mitä tarkoittaa nukkuminen kädet ristissä, uniasiantuntijoiden mukaan

Tunkeutuvat käytökset

Narsisti haluaa tietää jokaisen yksityiskohdan ”kohteensa” rakkaitaan ja on valmis käyttämään tätä tietoa keinona manipuloida tai uhkailla, mikä tekee tilanteesta ahdistavan kaikille osapuolille.

7. Väkivaltainen viettely

Narsistiset perverssit osaavat olla viehättäviä ja houkuttelevia manipuloidakseen uhrejaan. Tämä viettely voi kuitenkin nopeasti tulla invasiiviseksi tai jopa sopimattomaksi sosiaalisten tapahtumien aikana, jolloin muut kuin ”valloituksen” kohteena olevat vieraat tuntevat olonsa epämukavaksi.

Emotionaalinen epävakaus

Narsistin viettelyleikki voi johtaa mielialan vaihteluihin ja epävakaaseen käyttäytymiseen, varsinkin hänen kohteensa läsnä ollessa. Tämä voi vahingoittaa vakavasti yleistä ilmapiiriä ja häiritä vakavasti tapahtuman seesteisyyttä.

Narsistiset perverssit pystyvät muuttamaan sosiaaliset tapahtumat todellisiksi tunnetaistelukentiksi. Tietoisuus näistä käyttäytymismalleista ja asenteista antaa muille osallistujille mahdollisuuden hallita paremmin räjähdysvaarallisia tilanteita ja suojella emotionaalista hyvinvointiaan.

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Psykologia » 7 tapaa narsistiset perverssit pilata kaikki sosiaaliset tapahtumat