8 vastakohtaista lähestymistapaa kehosi pakkomielleen lopettamiseksi

Kehon pakkomielle on ongelma, joka koskettaa monia ihmisiä. Se voi johtaa itsetuntoongelmiin, ahdistukseen ja jopa masennukseen. On kuitenkin vähemmän tunnettuja menetelmiä, jotka auttavat sinua lopettamaan jatkuvan huolehtimisen fyysisestä ulkonäöstäsi. Löydä 8 vastakohtaista tapaa korjata tämä kehon kiinnitys.

1. Meditoi harjoituksen sijaan

Meditaatio saattaa tuntua etäiseltä aiheesta, mutta todellisuudessa sen avulla voit oppia keskittymään nykyhetkeen. Pakko-ajatukset kehostasi liittyvät usein jonkinlaiseen ahdistuneisuuteen tai henkiseen märehtimiseen. Mindfulnessin kehittäminen meditaation avulla auttaa kanavoimaan näitä ajatuksia ja rauhoittamaan niitä vähitellen. Lisäksi tietyt lempeän meditaation muodot, kuten jooga, voivat parantaa suhdettasi kehoosi.

2. Harjoittele itsemyötätuntoa

Sen sijaan, että kritisoit jatkuvasti itseäsi, yritä kehittää itsemyötätuntoa. Tämä käytäntö koostuu siitä, että kohdellaan itseään ystävällisesti, suvaitsevaisesti ja empatialla, kuten kohtelisi rakas ystävä. Tätä asennetta on mahdollista kehittää tiedostamalla oma kärsimys, tunnistamalla tarpeidesi oikeutus ja asettamalla omaa hyvinvointia tärkeäksi.

Lue myös:   Tässä on mitä tarkoittaa nukkuminen kädet ristissä, uniasiantuntijoiden mukaan

Itsemyötätuntoharjoitukset

  • Aina kun huomaat negatiivisen ajatuksen kehostasi, yritä muotoilla se uudelleen positiivisesti.
  • Kuvittele, että puhut ystävällesi, joka kokee saman kehon tyytymättömyyden: mitä sanoisit heille? Käytä näitä lohduttavia sanoja itsellesi.
  • Anna itsellesi anteeksi epätäydellisyytesi ja anna itsesi olla epätäydellinen.
8 vastakohtaista tapaa lopettaa kehosi pakkomielle
8 vastakohtaista tapaa lopettaa kehosi pakkomielle

3. Opi kuuntelemaan kehoasi

Kehon pakkomielle voi joskus johtua mielemme ja kehomme välisestä katkeamisesta. Uudelleen oppiminen kuuntelemaan kehomme lähettämiä signaaleja, kuten nälkää, janoa tai epämukavuutta, on välttämätöntä, jotta voimme saada yhteyden luonnolliseen hyvinvointiimme. On esimerkiksi terveellisempää opetella syömään todellisten halujemme ja tarpeidemme mukaisesti rajujen ruokavalioiden noudattamisen sijaan.

4. Kehitä luovuutesi

Luovuus antaa sinun keskittyä johonkin muuhun kuin fyysiseen ulkonäköösi. Maalaus, tanssi, kirjoittaminen, ruoanlaitto… ovat kaikki tapoja ilmaista tunteitaan ja oivaltaa meissä piilevä sisäinen rikkaus. Kehittämällä luovuuttasi voit saada takaisin luottamuksen kykyihisi ja lopettaa keskittymisen vain kehoon.

Lue myös:   Tässä on mitä tarkoittaa nukkuminen kädet ristissä, uniasiantuntijoiden mukaan

5. Etsi tasapainoa elämässäsi

Joskus kehon pakkomielle on reaktio epätasapainoon muilla elämämme osa-alueilla: ammatillisessa, suhteellisessa tai emotionaalisessa stressissä. Siksi on tärkeää tarkastella näitä elementtejä ratkaisujen löytämiseksi. Ajan ottaminen itsellesi sekä kommunikaatiosi ja sosiaalisten suhteiden kehittäminen ovat kaikki vaiheita, jotka voivat auttaa sinua palauttamaan tyyneyden.

6. Keskity siihen, mikä tekee meistä ainutlaatuisia

Sen sijaan, että vertaisit jatkuvasti kehoasi muiden kehoon, yritä keskittyä ominaisuuksiin, kykyihin ja taitoihin, jotka tekevät sinusta ainutlaatuisen. Ota aikaa tunnistaaksesi onnistumisesi ja asiat, joista olet ylpeä. Tämä myönteinen asenne itseäsi kohtaan voi auttaa vähentämään fyysisen ulkonäön merkitystä.

7. Ympäröi itsesi välittävillä ihmisillä

Ympärillämme olevien vaikutusta aliarvioidaan usein, mutta sillä on ratkaiseva rooli käsityksemme mukaan itsestämme. Joten on tärkeää ympäröidä itsesi ihmisillä, jotka tukevat sinua, rohkaisevat sinua ja arvostavat persoonallisuuttasi fyysisen rakenteen sijaan. Älä epäröi ottaa etäisyyttä niistä, jotka saavat sinut tuntemaan olosi epämukavaksi tai vahvistavat kehosi pakkomiellettä.

Lue myös:   Tässä on mitä tarkoittaa nukkuminen kädet ristissä, uniasiantuntijoiden mukaan

8. Tervetuloa ja hyväksy negatiiviset ajatukset

Lopuksi on hyvä muistaa, että negatiiviset ajatukset ja tunteet ovat olennainen osa ihmisen kokemusta. Sen sijaan, että yrittäisit työntää heidät pois tai panikoida niiden ilmestyessä, opi tervehtimään heitä rauhallisesti ja hyväksymään ne normaalina osana mielesi prosesseja. Kun lakkaat taistelemasta näitä kehoasi koskevia ajatuksia vastaan, voit vähitellen löytää rauhan itsesi kanssa ja vahvistaa itsetuntoasi.

Loppujen lopuksi ei ole nopeaa ratkaisua kehosi pakkomielleen lopettamiseksi, mutta tämä luettelo antaa sinulle useita epätavallisia näkökulmia tämän ongelman voittamiseksi. Harjoittele näitä strategioita säännöllisesti ja älä epäröi mukauttaa niitä, jotka toimivat sinulle parhaiten.

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Psykologia » 8 vastakohtaista lähestymistapaa kehosi pakkomielleen lopettamiseksi