Älä heitä appelsiininkuorta pois: löydä 4 uskomatonta, ympäristöystävällistä käyttötapaa

Appelsiininkuorta pidetään usein jätteenä, mutta todellisuudessa niillä on monia hyödyllisiä käyttötarkoituksia terveydelle, hyvinvoinnille ja ympäristölle. Tässä artikkelissa tutkimme neljää uskomatonta, ympäristöystävällistä appelsiininkuoren käyttöä.

1. Terveellinen ja maukas ainesosa ruoillesi ja juomillesi

Appelsiininkuorihillon valmistus

Tiesitkö, että appelsiininkuorista voi tehdä herkullisen hillon? Tämä hillo ei ole vain maukasta, vaan se sisältää myös runsaasti ravintoaineita, kuten C-vitamiinia, kuitua ja antioksidantteja. Valmista hillo seuraavasti:

 1. Pese ja kuivaa appelsiinin kuoret huolellisesti.
 2. Leikkaa ne hienoksi ja laita kattilaan veden kanssa.
 3. Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja keitä 30 minuuttia.
 4. Lisää sokeri ja jatka keittämistä, kunnes seos on sopivaa.
 5. Laita vielä kuuma hillo steriloituihin purkkeihin ja sulje kannet tiiviisti.

Lisää appelsiininkuoria juomiin ja infuusioihin

Kuivatut appelsiinin kuoret ovat myös erinomainen ainesosa kuumien tai kylmien juomiesi maustamiseen. Voit lisätä niitä teehen, kahviin tai yrttiteetä saadaksesi miellyttävän sitrusmaun. Lisäksi, Appelsiinin kuoret sisältävät terveydelle hyödyllisiä yhdisteitä, kuten antioksidantteja ja flavonoidejajoka voi auttaa vähentämään tulehdusta ja oksidatiivista stressiä kehossa.

Lue myös:   Nautinto ja laihdutus: 3 talven gourmet-reseptiä vatsarasvan sulattamiseen
Älä heitä appelsiininkuorta pois: löydä 4 uskomatonta, ympäristöystävällistä käyttötapaa
4 uskomatonta ja ympäristöystävällistä käyttöä appelsiininkuorille, kuorille, appelsiineille ja terveydelle

2. Ympäristöystävällinen puhdistusaine erilaisille pinnoille

Monikäyttöisten puhdistusaineiden valmistus appelsiininkuorista

Appelsiinin kuoret sisältävät limoneeni-nimistä eteeristä öljyä, jolla on antibakteerisia ja sieniä ehkäiseviä ominaisuuksia. Maseroimalla niitä valkoviinietikassa saat tehokkaan ja luonnollisen monikäyttöisen puhdistusaineen, joka on ihanteellinen kalkkijäämien poistamiseen, pintojen rasvan- tai hajunpoistoon.

 1. Laita appelsiinin kuoret ilmatiiviiseen purkkiin.
 2. Peitä ne valkoetikalla ja sulje purkki.
 3. Anna maseroitua vähintään kaksi viikkoa ravistaen purkkia silloin tällöin.
 4. Siivilöi seos ja kaada neste suihkepulloon.
 5. Lisää hieman vettä, jos puhdistusaine on mielestäsi liian tiivis, ja käytä sitä pintojen puhdistamiseen.

3. Luonnollinen ja ekologinen sytytin

Kuivatut appelsiininkuoret ovat myös loistava ympäristöystävällinen ja taloudellinen tapa sytyttää tuli, olipa kyseessä sitten takka, grilli tai retkeily. Niiden eteerinen öljy, limoneeni, on syttyvää ja mahdollistaa kuorien palamisen helposti.

 1. Anna appelsiininkuorten kuivua useita päiviä ulkoilmassa tai elintarvikekuivaimella, kunnes ne ovat täysin kuivia ja hauraita.
 2. Käytä niitä yksin tai muiden luonnollisten palavien materiaalien, kuten kuivien oksien tai sanomalehden, kanssa tulen sytyttämiseen.
Lue myös:   Pilates ja litteä vatsa: 5 yksinkertaista harjoitusta vatsan rasvan pudottamiseksi alle 15 minuutissa päivässä

4. Luonnollinen lannoite ja karkote kasveillesi

Appelsiinin kuorien käyttö lannoitteena

Appelsiininkuoret sisältävät runsaasti ravinteita, kuten typpeä, fosforia ja kaliumia, jotka edistävät kasvien kehitystä ja kasvua. Lisäämällä ne kompostiisi tai hautaamalla ne suoraan kasvejesi ympärillä olevaan maaperään, tarjoat niille luonnollinen ja ekologinen lannoite.

Luonnollinen tuholaistorjunta

Appelsiininkuoren katkeraa hajua ja makua voidaan käyttää myös tiettyjen haitallisten eläinten ja hyönteisten pitämiseen poissa puutarhastasi tai huonekasveista. Esimerkiksi asettamalla ne kasvejesi ympärille, voit tehokkaasti karkottaa etanoita, etanoita ja jopa kissoja.

Lopuksi, älä heitä appelsiininkuorta pois! Niillä on monia uskomattomia käyttötarkoituksia, jotka voivat hyödyttää terveyttämme, hyvinvointiamme ja ympäristöämme. Näiden yksinkertaisten ja ekologisten vinkkien ansiosta saat eniten irti appelsiineistasi ja vähennät jätettäsi.

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » Älä heitä appelsiininkuorta pois: löydä 4 uskomatonta, ympäristöystävällistä käyttötapaa