Camfecting: Näin saat selville, onko verkkokamerasi hakkeroitu, ja ratkaisuja itsesi suojaamiseen

”Camfecting”-ilmiö on kasvanut viime vuosina, ja monet ihmiset ovat havainneet, että hakkerit voivat loukata heidän yksityisyyttään, jos he voivat hallita verkkokameraansa etänä.

Tämäntyyppinen tietoverkkorikollisuus herättää vakavia kysymyksiä yksityisyydestä. Tässä artikkelissa tiedät, mitä hälytyksiä käytetään hakkeroidun verkkokameran tunnistamiseen, ja tiedät parhaat käytännöt, joilla pyritään estämään laitteistosi hakkerointi.

Tunnista hakkeroidun verkkokameran merkit

On tärkeää pysyä valppaana verkkokamerasi epätavallisen toiminnan suhteen, jotta mahdollinen haitallinen tunkeutuminen havaitaan välittömästi:

 1. LED-valo syttyy, kun et käytä kameraa: LED-valon aktivoituminen voi tarkoittaa, että verkkokameraasi käytetään tietämättäsi.
 2. Tietokoneesi toimii hitaammin tai näyttää kiireiseltä ilman näkyvää syytä: Verkkokameraasi käyttävä hakkeri voi kuluttaa järjestelmän resursseja ja hidastaa konettasi.
 3. Tietokoneellesi tallennettuja tiedostoja on muokattu tai poistettu ilman selitystä: Tämä toiminta viittaa siihen, että haittaohjelma on voinut saada täyden pääsyn järjestelmääsi ja tehdä ei-toivottuja muutoksia.
Lue myös:   Nautinto ja laihdutus: 3 talven gourmet-reseptiä vatsarasvan sulattamiseen

Jos havaitset yhden tai useamman näistä merkeistä, sinun on tutkittava tarkemmin, onko laitteistosi tunkeutunut ja suojata IT-laitteistosi parhaiten.

Camfecting: Näin saat selville, onko verkkokamerasi hakkeroitu, ja ratkaisuja itsesi suojaamiseen
Camfecting: Näin saat selville, onko verkkokamerasi hakkeroitu, ja ratkaisuja itsesi suojaamiseen

Verkkokameran hakkeroinnin estäminen: välttämättömät ehkäisevät toimenpiteet

Paras tapa suojautua camfectingilta on ottaa käyttöön joitain IT-turvallisuuden parhaita käytäntöjä. Tässä on joitain toimia:

 • Käytä palomuuria: Hyvin määritetty palomuuri estää yleensä luvattoman pääsyn tietokoneellesi, mukaan lukien haitallisen liikenteen verkkokameraasi.
 • Päivitä ohjelmistosi säännöllisesti: Vanhentuneissa ohjelmissa voi olla haavoittuvuuksia, joita hakkerit voivat hyödyntää päästäkseen kameraasi etäkäyttöön. Siksi on erittäin tärkeää pitää kaikki sovelluksesi ajan tasalla, mukaan lukien verkkokameraasi liittyvät sovellukset.
 • Pidä virustorjuntasi ajan tasalla: Virustorjunta on toinen tehokas suoja tietokoneuhkia vastaan. Muista suorittaa säännölliset virustarkistukset varmistaaksesi laitteesi suojauksen.
 • Suojaa salasanasi: Varmista, että salasanasi ovat vahvoja eivätkä ole helposti arvattavissa henkilökohtaisista tiedoistasi.
 • Peitä verkkokamerasi fyysisesti: Jos olet huolissasi yksityisyytesi loukkaamisesta, kameran sijainnin peittäminen teipillä, pienellä kannen tai jopa paperinpalalla voi olla yksinkertainen ja tehokas ratkaisu.
Lue myös:   Pilates ja litteä vatsa: 5 yksinkertaista harjoitusta vatsan rasvan pudottamiseksi alle 15 minuutissa päivässä

Havaitse haitallinen tunkeutuminen koneellesi

Jos epäilet, että verkkokameraasi on hakkeroitu, on olemassa työkaluja, jotka voivat auttaa havaitsemaan laitteistosi mahdollisen luvattoman käytön:

 • Tallennettujen tiedostojen skannaus: Tarkista, löydätkö kameraan liittyviin kansioihin tallennettuja tuntemattomia tai epäilyttäviä tiedostoja. Nämä tiedostot voivat olla tallenne petollisesta toiminnasta, jos verkkokameraasi käyttänyt henkilö tallensi videosyötteen tai otti kuvakaappauksia.
 • Verkon valvonta: Käytä verkkomonitoria seurataksesi tulevaa ja lähtevää liikennettä tietokoneeltasi Internetiin. Tarkkaile tietosyötettä pääasiassa verkkokamerasovelluksestasi, joka paljastaa, käyttääkö kameraasi kolmas osapuoli.
 • Tarkistaa nykyiset tehtävät: Hallitse järjestelmäprosesseja Tehtävienhallinnan kautta, kun verkkokamerasi LED syttyy ilman lupaa. Näiden vihjeiden huolellinen soveltaminen voi estää yksityisyyttäsi altistumasta uteliaille katseille.

Turvaa Internet-yhteytesi edelleen

Yksi ensimmäisistä vaiheista tietokoneesi suojaamiseksi hakkereilta on myös Internet-yhteytesi suojaaminen mahdollisimman hyvin:

 1. Suosi yksityistä yhteyttä, siis Ethernet-kaapeliyhteyttä Wi-Fi:n sijaan. Wi-Fi on todellinen mahdollisuus suojaamattomalle tunkeutumiselle, ja luottamuksellisten tietojen käyttö paljastuu helpommin.
 2. Jos käytät julkisia yhteyksiä Wi-Fi-verkon kautta, harkitse VPN:n (Virtual Private Network) käyttöä tietokoneesi ja verkon välillä lähtevien ja saapuvien tietojen salaamiseksi.
Lue myös:   5 helppoa ja tehokasta vinkkiä vatsan rasvan pudotukseen 40 vuoden jälkeen!

Hoitavia toimenpiteitä, jos todettu camfecting

Kun olet todennut, että verkkokameraasi on hakkeroitu, on välttämätöntä toteuttaa nämä korjaavat toimenpiteet:

 • Irrota tai sammuta laite estääksesi tilapäisesti haitalliset tunkeutumiset.
 • Suorita täydellinen virustentorjunta havaitaksesi ja poistaaksesi haittaohjelmat laitteestasi.
 • Nollaa salasanasi estääksesi pääsyn tietokonejärjestelmääsi.
 • Ota yhteyttä ammattilaiseen saadaksesi henkilökohtaisia ​​neuvoja laitteistosi turvaamisesta.
Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » Camfecting: Näin saat selville, onko verkkokamerasi hakkeroitu, ja ratkaisuja itsesi suojaamiseen