Kuinka toipua suhteesta narsistisen perverssin kanssa?

Myrkyllisissä suhteissa ne, joissa narsistinen perverssi on vallitseva, ovat valitettavasti erityisellä paikalla. Seuraukset uhrille voivat olla haitallisia sekä henkisesti että fyysisesti. Syväparannustyö on siksi välttämätöntä, jotta voidaan vapautua narsistisen perverssin vaikutuksista ja löytää uudelleen tyydyttävä elämä. Tässä artikkelissa jaamme vinkkejä, jotka auttavat sinua pääsemään pois tästä laskukierteestä, rakentamaan uudelleen itsetuntosi ja suojautumaan manipuloinnilta.

Ymmärtäminen, mikä narsistinen perverssi on: merkkejä ja käyttäytymistä

Ensinnäkin on tärkeää tunnistaa narsistisen perverssin ominaisuudet ymmärtääksesi paremmin tätä monimutkaista häiriötä ja sen mekanismeja:

 • Alentava kohtelu : narsistinen perverssi pyrkii jatkuvasti alentamaan uhriaan kritiikin, nöyryytyksen tai pilkan kautta;
 • Henkinen manipulointi : hän yrittää hallita toisen ajatuksia ja tunteita luodakseen riippuvuutta;
 • Empatian puute : hän ei välitä lainkaan muiden tunteista tai tunteista;
 • Valheita ja kieltämistä : hän kiistää säännöllisesti toimintansa tai vastuunsa konflikteissa;
 • Kaksoisnaama : narsistinen perverssi voi näyttää viehättävältä ja viettelevältä julkisuudessa, mutta on tyrannimainen yksityisesti.
Lue myös:   Tässä on mitä tarkoittaa nukkuminen kädet ristissä, uniasiantuntijoiden mukaan

Kun tunnistat nämä merkit ja käytöstavat, pystyt paremmin havaitsemaan narsistisen perverssin ja välttämään putoamisen heidän verkkoonsa.

Kuinka toipua suhteesta narsistisen perverssin kanssa?
Kuinka toipua suhteesta narsistisen perverssin kanssa?

Uskalla ottaa etäisyyttä

Kun tajuat olevasi narsistisen perverssin edessä, seuraava askel on lopettaa tämä myrkyllinen suhde. Tämä voi olla vaikeaa, koska uhri jää usein manipulaattorin luoman manipuloinnin ja emotionaalisen riippuvuuden loukkuun. Olipa suhteesi mikä tahansa (romanttinen, perhe, ammattilainen), on tärkeää löytää rohkeutta ottaa etäisyyttä ja katkaista kaikki kontaktit myrkylliseen henkilöön. Tehdä tämä :

 1. Kerää voimasi ja pyydä apua ihmisiltä, ​​joihin luotat, jotta et joutuisi kohtaamaan eroa narsistisen perverssin kanssa yksin;
 2. Valmistaudu henkisesti vastustamaan yrityksiä manipuloida sinua pidätelläksesi sinua tai saada sinut tuntemaan syyllisyyttä;
 3. Estä kaikki viestintä (puhelin, sähköposti, sosiaaliset verkostot) tunkeutumisen ja häirinnän välttämiseksi;
 4. Tarvittaessa ryhdy laillisiin toimiin oikeuksiesi ja turvallisuutesi suojelemiseksi (kahva, suojamääräys jne.).
Lue myös:   Tässä on mitä tarkoittaa nukkuminen kädet ristissä, uniasiantuntijoiden mukaan

Rakenna itsetuntosi uudelleen

Suhteen jälkeen narsistisen perverssin kanssa on välttämätöntä rakentaa uudelleen itsetuntosi, jotta vältytään joutumasta uudelleen samantyyppiseen suhteeseen. Sen vuoksi :

 • Arvioi vahvuuksiasi ja ominaisuuksiasi. Tule tietoiseksi arvostasi analysoimalla, mitä olet saavuttanut elämässäsi ja mikä tekee sinusta ainutlaatuisen;
 • Ympäröi itsesi välittävillä ihmisillä jotka tukevat ja rohkaisevat sinua tuomitsematta;
 • Kehitä henkilökohtaisia ​​projekteja jotka kuvastavat toiveitasi ja edistävät itsenäisyyttäsi;
 • Ilmaise tunteitasi ja luota itseesi. Älä vähättele kokemustasi ja käytä aikaa pukeaksesi tunteesi sanoiksi.

Etsi sopiva terapeuttinen tuki

Ennen kaikkea sinun ei pitäisi minimoida vaikutusta, joka suhteella narsistiseen perverssiin on voinut olla mielenterveytesi kanssa. Terapeuttinen tuki saattaa siis osoittautua tarpeelliseksi toipuaksesi tästä kokemuksesta]]>

puolitraumaattinen ja palauttaa psykologisen tasapainon. Älä epäröi kääntyä myrkyllisiin ihmissuhteisiin erikoistuneen terveydenhuollon ammattilaisen (psykologi, psykiatri) puoleen auttamaan sinua paranemisprosessissasi.

Apua uhreille ja tukiryhmille

Tuen täydentämiseksi on myös mahdollista kääntyä uhrien tukirakenteiden ja tukiryhmien puoleen. Näissä tiloissa voit jakaa kokemuksiasi, saada tukea ja oppia käytettävissä olevista resursseista elämäsi uudelleenrakentamiseen narsistisen perverssin kanssa.

Lue myös:   Tässä on mitä tarkoittaa nukkuminen kädet ristissä, uniasiantuntijoiden mukaan

Opi estämään myrkyllisiä tilanteita

Lopuksi, jotta vältytään joutumasta takaisin ansaan suhteessa narsistiseen perverssiin, on tärkeää oppia tunnistamaan ja estämään manipulointimekanismeja. Erityisesti voit:

 • Kerro sinulle psyykkisen väkivallan ja myrkyllisen käyttäytymisen eri muodoista;
 • Aseta selkeät rajat ja ilmaise tarpeitasi ja odotuksiasi suhteissasi;
 • Kehitä itsevarmuuttasi puolustaaksesi asemaasi antamatta periksi manipulaatiolle;
 • Ole tarkkaavainen hälytyssignaaleihin (uupumus, epäilykset, noidankehä, eristäytyminen), jotka osoittavat, että lähipiirissäsi on narsistinen manipulaattori.

Toipuminen suhteesta narsistisen perverssin kanssa vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja asianmukaista tukea. Noudattamalla näitä vinkkejä annat puolellesi kaikki mahdollisuudet voittaa tämä koettelemus ja löytää harmoninen ja tyydyttävä elämä.

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Psykologia » Kuinka toipua suhteesta narsistisen perverssin kanssa?