Laihdu kävelemällä: tässä on kuinka kauan kestää laihtua kilo rasvaa

Kävelyä suositellaan usein kaikkien saatavilla olevaksi fyysiseksi toiminnaksi painonpudotuksen edistämiseksi. Mutta kuinka kauan sinun täytyy kävellä, jotta voit menettää kilon rasvaa? Kartoitamme tieteelliset tiedot ja annamme sinulle vinkkejä kävelytuntien optimoimiseksi.

Perusperiaate: polta 7000 kaloria menettääksesi 1 kg rasvaa

Painonpudotus perustuu pohjimmiltaan yksinkertaiseen periaatteeseen: kuluta enemmän kaloreita kuin kulutat. Laihduttaaksesi kilon rasvaa, on yleisesti hyväksyttyä, että sinun täytyy polttaa noin 7000 kaloria. Tämä voi tuntua valtavalta, mutta useiden päivien tai viikkojen aikana siitä tulee helpommin saavutettavissa. Tämä luku on tietysti sovitettava jokaisen yksilön mukaan, koska tietyt tekijät voivat vaikuttaa energiankulutukseen, kuten ikä, sukupuoli, genetiikka ja fyysinen aktiivisuus.

Kävele polttaaksesi kaloreita

Kävely on loistava tapa polttaa kaloreita hellävaraisesti. Se käyttää kaikkia kehon lihaksia ja sillä on vähän vaikutusta niveliin. Riippuen iästäsi, painostasi ja aineenvaihdunnastasi, on arvioitu, että poltat välillä 240 ja 350 kaloria per tunti kävelyä kohtuullisella nopeudella (noin 5 km/h). Tietenkin, jos kävelet nopeammin tai epätasaisessa maastossa, poltat vielä enemmän kaloreita.

Lue myös:   3 tehokasta kotitekoista ainesosaa, jotka puhdistavat ikkunasi ja tekevät niistä kimaltelevia
Laihdu kävelemällä: tässä on kuinka kauan kestää laihtua kilo rasvaa
Laihdu kävelemällä: tässä on kuinka kauan kestää laihtua kilo rasvaa

Arvioitu kävelytuntien määrä laihtua 1 kg

Näin ollen yhden rasvakilon poistamiseen tarvittavan 7 000 kalorin polttamiseksi voimme arvioida, että on tarpeen saavuttaa 20 ja 29 tuntia kävelyä. Tämä luku vaihtelee yksilön ja kävelyn intensiteetin mukaan. Laskelmien yksinkertaistamiseksi olemme käyttäneet keskimäärin 1750 minuuttia eli noin 29 tuntia kävelyä:

  • 7000 kaloria / 240 kaloria tunnissa = 29 tuntia henkilölle, jolla on hidas aineenvaihdunta
  • 7000 kaloria / 350 kaloria tunnissa = 20 tuntia henkilölle, jolla on nopea aineenvaihdunta

Tämä arvio on otettava huomioon suolalla, sillä siinä ei oteta huomioon yksittäisiä vaihteluita tai muita painonpudotukseen vaikuttavia tekijöitä, kuten ruokavalion laatua, stressitasoa tai unen laatua.

Muita tapoja polttaa kaloreita nopeasti

Kävely ei ole ainoa tapa polttaa kaloreita tehokkaasti. Yleisesti, mitä intensiivisempi fyysinen toiminta, sitä enemmän se vaatii lihaksia ja aiheuttaa merkittävää energiankulutusta. Esimerkkinä ja vertailuna tässä on joitain toimintoja, jotka polttavat kaloreita nopeasti:

  • 15 minuuttia rullaluistelua
  • 20 minuuttia lenkkeilyä
  • 30 minuuttia pyöräilyä tai uintia
  • 45 minuuttia joogaa tai pilatesta
Lue myös:   Pilates ja litteä vatsa: 5 yksinkertaista harjoitusta vatsan rasvan pudottamiseksi alle 15 minuutissa päivässä

Vinkkejä painonpudotuksen optimointiin kävellessä

Voit lisätä mahdollisuuksia menettää kiloa rasvaa kävelemällä useita strategioita. Tässä on muutamia vinkkejä energiankulutuksen maksimoimiseksi istuntojesi aikana:

Säilytä säännöllinen ja tasainen tahti

Jotta kävely olisi todella tehokasta, on tärkeää ylläpitää säännöllistä ja jatkuvaa vauhtia. Kohtuullinen tai nopea vauhti (5-6 km/h) sopii erinomaisesti lihasten käyttämiseen ja energiankulutuksen lisäämiseen. Voit helpottaa askelmittarin tai erillisen mobiilisovelluksen käyttöä, joka auttaa sinua mittaamaan ja ylläpitämään haluttua vauhtia.

Jaetut istunnot

Sen sijaan, että yrität kävellä tuntikausia kerrallaan, valitse lyhyempiä, mutta toistuvia istuntoja päivän tai viikon aikana. Valitse esimerkiksi kaksi 30 minuutin istuntoa joka päivä vähintään neljän tunnin välein. Tämä lähestymistapa auttaa ylläpitämään korkeaa aineenvaihduntaa ja edistää energiankulutusta.

Vaihtele maastoa ja kaltevuutta

Kävely eri maastossa haastaa lihaksesi eri tavalla, mikä voi auttaa polttamaan enemmän kaloreita. Vuorottele harjoitusten välillä tasaisessa ja kaltevassa maastossa tai valitse epätasaiset polut, jos mahdollista. Voit myös harjoitella sauvakävelyä, joka koskettaa koko kehoa tiettyjen sauvojen avulla.

Lue myös:   Onko keittiössäsi paha haju? Nämä isoäidin vinkit pelastavat henkesi!

Jatka pidemmälle: mukauta ruokavaliotasi ja omaksu terveelliset elämäntavat

Vaikka kävely on hyvä perusta painonpudotuksen aloittamiselle, on tarpeen tehdä muutamia muita muutoksia saavutettujen tulosten ylläpitämiseksi. Kävelytuntien lisäksi on tärkeää:

  • Noudata tasapainoista ja monipuolista ruokavaliotasuosivat hedelmiä, vihanneksia, vähärasvaisia ​​proteiineja ja kokonaisia ​​ruokia
  • Rajoita tarpeetonta kalorien saantia kuten sokeripitoiset juomat, teollisuustuotteet tai liian rasvaiset ateriat
  • Saada tarpeeksi unta (7-9 tuntia per yö)
  • Hallitse stressiä rentoutumistekniikoiden, kuten joogan tai meditaation, avulla

Pelkän kävelyn lisäksi voit laihtua kestävästi omaksumalla terveelliset ja tasapainoiset elämäntavat.

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » Laihdu kävelemällä: tässä on kuinka kauan kestää laihtua kilo rasvaa