Miksi koirasi on niin iloinen, kun tulet kotiin?

Jos omistat koiran, tiedät, että nelijalkainen ystäväsi toivottaa sinut iloiseksi ja innostuneeksi, kun tulet kotiin. Tämä koiranomistajien hyvin tuntema ilmiö herättää mielenkiintoisen kysymyksen: miksi koirat ovat niin iloisia aina kun tulemme kotiin? Tässä artikkelissa tutkimme, miksi koirasi on niin iloinen saadessaan sinut takaisin ja miten se on kehittynyt ajan myötä.

Koiran sosiaalinen vaisto

Koirat ovat äärimmäisen sosiaalisia eläimiä, joiden, aivan kuten ihmisten, on oltava vuorovaikutuksessa ikätovereidensa kanssa ollakseen onnellisia. Evolution on valinnut koirat niiden kyvyn perusteella tehdä yhteistyötä ja kommunikoida tehokkaasti ihmisten kanssa, tekevät näistä eläimistä ihanteellisia kumppaneita ihmisille tuhansia vuosia. Koiran luonteeseen kuuluu siis läheisten siteiden muodostaminen ihmisperheeseensä ja jatkuva vuorovaikutus heidän kanssaan.

Koirallisen viestinnän tarve

Jotta ymmärtäisit koirien käyttäytymisen ja miksi he ovat niin tyytyväisiä läsnäoloomme, on tärkeää olla kiinnostunut heidän kommunikaatiotavoistaan. Kehonkieli, haukkuminen, vinkuminen ja murina ovat kaikki tapoja, joilla koira ilmaisee tunteitaan ja halujaan. Kun tulet kotiin ja koirasi on iloinen, hän käyttää kaikkia näitä työkaluja kertoakseen sinulle, että hän on iloinen nähdessään sinut, että hän haluaa leikkiä tai yksinkertaisesti tarvitsee huomiota.

Lue myös:   Onko keittiössäsi paha haju? Nämä isoäidin vinkit pelastavat henkesi!

Miksi tämä juhla?

Positiivinen vahvistus

Kun tulet kotiin ja koirasi hyppää ympärilläsi selkeän ilon ilmauksena, reaktiosi on luultavasti tarjota hänelle halauksia, silityksiä tai jopa herkkuja. Tämä myönteinen vastaus sinulta vahvistaa koirasi käyttäytymistäjoka oppii nopeasti, että ilon osoittaminen kotiin tullessa on tehokas tapa saada kiintymystä ja palkintoja.

Miksi koirasi on niin iloinen, kun tulet kotiin?
Miksi koirasi on niin iloinen, kun tulet kotiin?

Ero ja ahdistus

Sosiaalisina eläiminä koirilla voi olla vaikeuksia selviytyä yksinäisyydestä ja ne voivat aiheuttaa ahdistusta omistajan poissa ollessa. Tässä tapauksessa isäntänsä paluu on valtava helpotus, ja siksi he juhlivat tätä tapahtumaa suurella innolla.

Leikkiä ja jännitystä

Jotkut koirat ovat vain hyvin leikkisiä ja innostuneita, mikä voi edistää heidän euforista asennettaan tervehtiessään omistajiaan. Rodut, joiden tiedetään olevan erityisen energisiä, kuten labradorit tai australianpaimenkoira, osoittavat todennäköisemmin tätä käyttäytymistä.

Edistä rauhallista ja rauhoittavaa tervetuloa

Jos sinua huvittaa koirasi ylenpalttinen tervehdys, sinun ei välttämättä tarvitse puuttua asiaan muuttaaksesi hänen käyttäytymistään. Jos tämä ilon vuodattaminen kuitenkin johtaa liialliseen hyppäämiseen, äänekkääseen haukkumiseen tai muihin ei-toivottuihin käytöksiin, voi olla viisasta ryhtyä joihinkin toimenpiteisiin kannustaakseen tervetuloa rauhallisemmin.

Lue myös:   3 tehokasta kotitekoista ainesosaa, jotka puhdistavat ikkunasi ja tekevät niistä kimaltelevia

Rajoita stimulaatiota

  • Vältä puhumasta ääneen tai tekemästä melua saapuessasi majoituspaikkaan. tämä voi turhaan kiihottaa koiraasi.
  • Jätä avaimet ja henkilökohtaiset tavarasi paikkaan, joka ei herätä nelijalkaisen ystäväsi kiinnostusta.

Istuta kärsivällisyyttä

  1. Älä palkitse koiraasi välittömästi halauksilla, silityksellä tai herkuilla, kun se näyttää liikaa energiaa, sillä oppii, että rauhallisuus palkitaan.
  2. Opeta koirasi istumaan käskyn mukaan ja odottamaan ”hyviä juttujaan”, jotta hän ymmärtää, että pieni kärsivällisyys kannattaa.

Rakkaus ja kiintymys, jota koirasi tuntee sinua kohtaan, ovat tärkeimmät syyt hänen ylitsevuotavaan iloonsa joka kerta kun tulet kotiin. Hänen sosiaalinen vaistonsa saa hänet etsimään seuraasi ja kiintymystäsi, ja hänen tarve viestiä tunteistaan ​​selittää nämä innostuneet näytökset. Ymmärtämällä tämän käyttäytymisen alkuperän ja mukauttamalla omia reaktioitasi voit edistää tarvittaessa rauhallisempaa ja rauhallisempaa tervetuloa vaarantamatta erityistä suhdetta, joka sinulla on koirasi kanssa.

Lue myös:   Pilates ja litteä vatsa: 5 yksinkertaista harjoitusta vatsan rasvan pudottamiseksi alle 15 minuutissa päivässä

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » Miksi koirasi on niin iloinen, kun tulet kotiin?