Nämä kaksi isoäidin vinkkiä auttavat sinua houkuttelemaan lintuja puutarhaasi

Haaveiletko puutarhasta, joka on täynnä lintuja nauttiaksesi niiden lauluista ja väreistä? Älä etsi enää, sillä olemme löytäneet kaksi mummon vinkkiä lintujen houkuttelemiseksi viheralueeseesi. Nämä vanhiemme testaamat ja hyväksymät menetelmät antavat sinun majoittaa erilaisia ​​luonnonvaraisia ​​lintuja ilman paljon vaivaa tai investointeja.

Luonnollisia vinkkejä lintujen toivottamiseen puutarhaan

Linnut tarvitsevat ruokaa, vettä ja suojaa selviytyäkseen parittelukaudesta ja tunteakseen olonsa turvalliseksi. Seuraavat vinkit eivät ainoastaan ​​auta sinua houkuttelemaan kotiisi monenlaisia ​​lintuja, vaan myös luomaan turvapaikan näille siivekkäille vierailijoille.

Ruoki linnut oikeilla siemenillä

Kaikki linnut eivät syö samaa ruokaa. Siksi on tärkeää tuntea paikalliset lajit, jotka haluat houkutella puutarhaasi, ja valita oikea ruoka. Tässä on esimerkkejä siemenistä, joita voit tarjota tuleville asukkaillesi:

  • Auringonkukansiemenet: tiaiden, varpusten, pähkinöiden ja monien muiden lajien arvostamia.
  • Sweet Clover Siemenet: Proteiinin lähde peippoille, varpusille ja kultavarpusille.
  • Villilintusekoitus: Jos sinulla ei ole aikaa valmistaa tiettyjä sekoituksia, voit ostaa niitä helposti lemmikkikaupoista tai verkosta. Ne ovat ihanteellisia useille eri lajeille.
Lue myös:   Onko keittiössäsi paha haju? Nämä isoäidin vinkit pelastavat henkesi!

On tärkeää valitse oikea syöttölaite, joka on mukautettava eri lintuihin. Siemensiilot sopivat erinomaisesti pienille tissille, kun taas tarjottimet mahdollistavat suuremmat lajit, kuten kyyhkyset ja mustarastaat, ruokkia helposti.

Nämä kaksi isoäidin vinkkiä auttavat sinua houkuttelemaan lintuja puutarhaasi
Nämä kaksi isoäidin vinkkiä auttavat sinua houkuttelemaan lintuja puutarhaasi

Tarjoa raikasta, puhdasta vettä

Linnut tarvitsevat vettä juomiseen ja uimiseen. Voit helposti perustaa vesipisteen asentamalla a lintukylpy tai yksinkertaisesti matala vesisäiliö. Varmista, että se on riittävän vakaa ja tarpeeksi lähellä maata, jotta linnut pääsevät siihen helposti käsiksi.

Se on myös välttämätöntä puhdistaa säännöllisesti säiliö ja vaihda vesi välttääksesi tautien leviämisen lintujen välillä. Muista myös murtaa jää talvella, jotta he pääsevät käsiksi myös kylminä aikoina.

Luo lintujen turvasatama puutarhaasi

Linnut tarvitsevat ravinnon ja vesivarojen lisäksi myös rauhallisen ja turvallisen ympäristön pesiytyäkseen ja levätäkseen. Tässä on vinkkejä puutarhasi maisemointiin ja lintujen rauhan paratiisi tekemiseen:

Luo tiheän kasvillisuuden alueita

Kasvata pensaita, pensasaitoja tai jopa pieniä metsäalueita, jotta linnut voivat piiloutua ja suojautua saalistajilta. Valitse paikallisia kasveja, jotka sopivat paremmin alueellasi esiintyviin lintulajeihin.

Lue myös:   5 helppoa ja tehokasta vinkkiä vatsan rasvan pudotukseen 40 vuoden jälkeen!

Asenna pesälaatikot

Pesälaatikot ovat välttämättömiä lintujen toivottamiseksi tervetulleeksi parittelukauden aikana ja niiden rohkaisemiseen puutarhaasi. Eri lintulajeille sopivia malleja on laaja valikoima. Jälleen kerran on tärkeää valita pesälaatikkomalli sen lajin mukaan, jota haluat houkutella, ja sijoittaa se suojaiseen ja turvalliseen paikkaan, kaukana petoeläimistä.

Rajoita torjunta-aineiden käyttöä

Vältä kemiallisten torjunta-aineiden käyttöä edistääksesi lintujen esiintymistä puutarhassasi. Nämä tuotteet voivat todellakin olla haitallisia linnuille, mutta myös vähentää niiden ravinnonlähdettä poistamalla hyönteiset, joilla ne ruokkivat. Valitse sen sijaan luonnolliset ja ekologiset menetelmät kasvejen suojelemiseksi.

Toteuttamalla nämä isoäidin vinkit käytännössä pääset pian nauttimaan puutarhasta, jota monet luonnonvaraiset linnut elävöittävät. Muista, että kärsivällisyyttä tarvitaan: ensimmäisten vierailijoiden saapuminen voi kestää hetken, mutta kotiutuessaan he ilahduttavat varmasti koko perhettä.

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » Nämä kaksi isoäidin vinkkiä auttavat sinua houkuttelemaan lintuja puutarhaasi