Noudattamalla näitä kahta isoäidin vinkkiä sanot hyvästit perinteiselle silittämiselle!

Silitys on kotitaloustehtävä, jota monet ihmiset pelkäävät. On kuitenkin olemassa yksinkertaisia ​​ja tehokkaita menetelmiä tämän työn helpottamiseksi. Tutustu kahteen isoäidin vinkkiin, joiden avulla voit sanoa hyvästit perinteiselle silittämiselle!

Vinkki 1: Kuivuri ja jääpalat:

Ryppyiset vaatteet voivat olla epämiellyttäviä katsella ja epämukavia käyttää. Kuitenkin se on silityslautaa ja silitysrautaa ei tarvitse ottaa poiskoska on olemassa helpompi tapa poistaa ryppyjä vaatteista: kuivausrumpu ja jääpalat.

Kuinka se toimii ?

Olet ehkä kuullut tästä vinkistä web tai ystävien välisissä keskusteluissa. Voit tehdä sen seuraavasti:

 1. Aseta ryppyiset vaatteet kuivausrumpuun.
 2. Lisää muutama jääkuutio (4-6) rumpuun.
 3. Aja lyhyt noin 10 minuutin sykli maksimiteholla.

Kuivausrummun tuottama lämpö sulattaa jääpalat muodostaen höyryä. Jälkimmäinen antaa vaatteiden kuidut rentoutua ja siten palauttaa alkuperäisen muotonsa. Kun sykli on valmis, vaatteesi tulevat ulos ryppymättömistä.

Lue myös:   3 tehokasta kotitekoista ainesosaa, jotka puhdistavat ikkunasi ja tekevät niistä kimaltelevia

Mitkä ovat tämän menetelmän edut ja rajoitukset?

Jääpalojen ja kuivausrummun käytöllä on useita etuja:

 • Aikaa säästävä : Tämä menetelmä on nopea ja vaatii vain noin 10 minuuttia perinteiseen silitykseen käytetyn 30–45 minuutin sijaan.
 • Ei enää töitä: Aseta vain vaatteet ja jääpalat kuivausrumpuun sen sijaan, että poistaisit silitysvälineet ja vietät aikaa siellä.
 • Yksinkertaisuus: Sinun ei tarvitse olla silitysasiantuntija poistaaksesi tehokkaasti ryppyjä vaatteistasi tällä menetelmällä.
Noudattamalla näitä kahta isoäidin vinkkiä sanot hyvästit perinteiselle silittämiselle!
Noudattamalla näitä kahta isoäidin vinkkiä sanot hyvästit perinteiselle silittämiselle!

Tällä menetelmällä on kuitenkin myös joitain haittoja:

 • Tehon kulutus : Kuivausrumpu kuluttaa enemmän sähköä kuin silitysrauta. Joten jos olet huolissasi sähkölaskustasi, tämä vinkki ei ehkä ole sinua varten.
 • Vähemmän täydelliset tulokset: Vaikka tämä menetelmä on tehokas ryppyjen nopeaan poistamiseen vaatteista, se ei anna yhtä moitteetonta lopputulosta kuin perinteinen tiukasti kudottujen tekstiilien tai erittäin huovuttujen vaatteiden silittäminen.

Vinkki 2: kaulin ja kostea pyyhe:

Jos sinulla ei ole kuivausrumpua, älä pelkää. Perinteiselle silittämiselle on hyvästitellä toinen isoäidin vinkki: kaulin ja kostea pyyhe.

Lue myös:   Onko keittiössäsi paha haju? Nämä isoäidin vinkit pelastavat henkesi!

Kuinka käyttää tätä menetelmää?

Näin poistat ryppyjä vaatteistasi ilman silitysrautaa:

 1. Aseta ryppyinen vaatteesi tasaiselle alustalle, kuten pöydälle tai työtasolle.
 2. Kostuta kangaspyyhe kevyesti ja väännä se ulos, jotta se ei kastu liikaa.
 3. Aseta kostea pyyhe vaatteen päälle ja tasoita se ryppyjen estämiseksi.
 4. Pujota sitten kaulin pyyhkeen yli ja paina lujasti tasoittaaksesi vaatteen jäljet ​​ja rypyt.
 5. Anna vaatteen kuivua luonnollisesti ennen kuin käytät sitä.

Tämä menetelmä vie hieman enemmän aikaa kuin ensimmäinen kärki, mutta se on myös tehokas poistamaan nopeasti ryppyjä vaatteista ilman silitysraudan käyttöä.

Mitkä ovat tämän tekniikan edut ja rajoitukset?

Kuten ensimmäisessä menetelmässä, tämä tarjoaa myös useita etuja:

 • Energian säästö: Tämä ratkaisu ei kuluta sähköä.
 • Ihanteellinen matkailijoille: Voit helposti pakata matkatavaraasi kaulin ja kangaspyyhkeen ryppyjesi poistamiseksi vaatteistasi tien päällä ilman tavallista silitysrautaa.
 • Universaali: Toisin kuin kuivausrumpu, tämä menetelmä soveltuu kaikentyyppisiin asuntoihin (asunto, talo), myös sellaisiin, joissa ei ole tällaisia ​​​​kotitalouslaitteita.
Lue myös:   Pilates ja litteä vatsa: 5 yksinkertaista harjoitusta vatsan rasvan pudottamiseksi alle 15 minuutissa päivässä

Joitakin negatiivisia kohtia voidaan kuitenkin huomata:

 • Kuivumisaika: Se kestää muutaman minuutin pidempään kuin perinteinen silitys, koska vaatteen täytyy kuivua kaulin ja kostean pyyhkeen käytön jälkeen.
 • Vähemmän tasaiset tulokset: Jos et kohdista tarpeeksi painetta kaulimeen, vaatteeseen voi jäädä ryppyjä. Siksi sinun on säädettävä tekniikkaasi tarvittaessa.
 • Vaihteleva tehokkuus materiaaleista riippuen: Tämä menetelmä toimii paremmin kevyissä vaatteissa (paidat, t-paidat) kuin paksuissa tekstiileissä, kuten farkuissa tai villapaidoissa.

Nämä kaksi isoäidin vinkkejä auttaa sinua helpottamaan ryppyjen poistamista vaatteistasi ja sanomaan hyvästit perinteiselle silittämiselle. Älä epäröi testata niitä löytääksesi, mikä sopii parhaiten elämäntyyliisi ja tarpeisiisi!

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » Noudattamalla näitä kahta isoäidin vinkkiä sanot hyvästit perinteiselle silittämiselle!