Poista palaneen keittiön haju näillä isoäidemme yksinkertaisilla vinkeillä

Kestää vain hetken piittaamattomuudesta, jotta jokin palaa keittiössäsi jättäen jälkeensä viipyvän, epämiellyttävän hajun. Onneksi on olemassa yksinkertaisia ​​vinkkejä, joiden avulla voit poistaa pinttyneen hajun nopeasti ja ilman paljon vaivaa.

Tuuleta niin paljon kuin mahdollista hajun poistamiseksi

Aloita avaamalla kaikki kotisi ikkunat ja ovet luodaksesi vedon, joka karkottaa ummehtunutta ja raskasta ilmaa ulkopuolelta. Käytä tarvittaessa tuulettimia prosessin helpottamiseksi.

Etsi hajun lähde ja puhdista se

Hajun tarkan syyn tunnistaminen on välttämätöntä sen tehokkaan poistamisen varmistamiseksi. Keittiövälineet, pinnat tai jopa kankaat voivat olla mukana:

 1. Keittiövälineet : Hävitä jäljelle jäänyt palanut ruoka välittömästi ja aseta vahingoittuneet kattilat, pannut tai muut astiat astianpesunestettä ja kuumaa vettä sisältävään astiaan, jotta ne pääsevät eroon hiiltyneestä jäännöksestä, joka usein aiheuttaa pahoja hajuja.
 2. Pinnat: Puhdista perusteellisesti kaikki altistuneet alueet, mukaan lukien seinät, lattiat ja katto. Käytä huuhtelematonta monipintojen puhdistusainetta, joka poistaa hajuja tehokkaammin.
 3. Kudokset: Pese kaikki savulle altistuneet tekstiilit, kuten verhot, pöytäliinat tai jopa keittiöpyyhkeet. Jos ne eivät ole konepestäviä, ruokasoodalla käsitteleminen voi auttaa imemään pahoja hajuja.
Lue myös:   3 tehokasta kotitekoista ainesosaa, jotka puhdistavat ikkunasi ja tekevät niistä kimaltelevia
Poista palaneen keittiön haju näillä isoäidemme yksinkertaisilla vinkeillä
Poista palaneen keittiön haju näillä isoäidemme yksinkertaisilla vinkeillä

Neutraloi haju luonnollisilla liuoksilla

Yksinkertaisesti keittiöstäsi tai supermarketin kotitalousosastolta löytyvien tuotteiden käyttäminen riittää usein neutraloimaan pinttyneet hajut. Tässä muutamia vinkkejä:

 • Sitruuna : Sitruunamehulla on hajua poistavia ja puhdistavia ominaisuuksia. Sekoita se yhtä suurissa osissa veteen ja suihkuta tätä seosta kaikille pinnoille, joilla haju jatkuu. Voit myös lisätä muutaman tippa sitruunamehua kulhoon kuumaa vettä ja laittaa sen sairaan huoneen keskelle useiksi tunteiksi tai keittää tuoreen sitruunan viipaleita vedellä täytettyssä kattilassa noin 30 minuuttia.
 • Valkoviinietikka: Tämä monipuolinen kotitaloustuote on erinomainen hajun neutraloija. Aseta kulho valkoviinietikkaa vahingoittuneeseen huoneeseen ja anna sen seistä useita tunteja. Voit myös sekoittaa yhden osan etikkaa ja kaksi osaa vettä ruiskuttaaksesi tätä liuosta vahingoittuneille pinnoille.
 • Ruokasooda : Tämä valkoinen jauhe on luonnollinen hajun absorboija. Ripottele sitä reilusti vahingoittuville alueille (matot, matot jne.) ja anna vaikuttaa vähintään tunti ennen imurointia. Toinen vaihtoehto on sekoittaa ruokasoodaa pieneen lämpimään veteen tahnaksi ja levittää sitä sitten ei-huokoisille pinnoille, joihin haju vaikuttaa.
 • Aktiivihiili: Sitä käytetään laajalti ilmansuodattimissa imukykyisten ominaisuuksiensa vuoksi, ja se voidaan sijoittaa myös pussien tai lohkojen muodossa keittiöösi pysyvien, erityisesti savun aiheuttamien hajujen vangitsemiseksi. Vaihda puuhiili noin kuukausittain varmistaaksesi sen tehokkuuden.
Lue myös:   Onko keittiössäsi paha haju? Nämä isoäidin vinkit pelastavat henkesi!

Levitä miellyttäviä tuoksuja

Kun palava haju on neutraloitu, voit tuoda sisätiloosi miellyttäviä tuoksuja:

 1. Polta tuoksukynttilät tai käytä sähköhajottimia miellyttävien tuoksujen levittämiseen ja mahdollisten hajujäämien peittämiseen.
 2. Aseta pussit laventelia tai muita aromaattisia yrttejä keittiön kaappeihin ja laatikoihin säilyttääksesi miellyttävän tuoksun jatkuvasti.
 3. Luota siihen, että eteeriset öljyt, joilla on puhdistavia ominaisuuksia, kuten eukalyptus tai teepuu, levitetään huokoiselle kivelle ja asetetaan huoneeseen, jossa epämiellyttävä haju jää.

Ennaltaehkäisy: estä sen toistuminen

Lopuksi toteuta tietyt toimenpiteet palovammojen ja tulipalojen välttämiseksi keittiössä:

 • Ole varovainen valmistaessasi ruokaa, erityisesti käytettäessä palavia rasvoja (öljy, voit).
 • Puhdista tuuletusritilät ja liesituulettimen suodattimet säännöllisesti estääksesi rasvan kerääntymisen, mikä voi aiheuttaa tulipalon.
 • Varusta keittiösi palovaroittimella ja sammuttimella reagoimaan nopeasti onnettomuustilanteessa.

Noudattamalla näitä yksinkertaisia ​​vinkkejä, sinun pitäisi pystyä nopeasti palauttamaan terveellinen ja miellyttävä tunnelma keittiöösi. Ja miksi et hyödyntäisi tätä valitettavaa tapahtumaa kiinnittääksesi erityistä huomiota seuraavissa kulinaarisissa työpajoissasi?

Lue myös:   Pilates ja litteä vatsa: 5 yksinkertaista harjoitusta vatsan rasvan pudottamiseksi alle 15 minuutissa päivässä

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » Poista palaneen keittiön haju näillä isoäidemme yksinkertaisilla vinkeillä