Tämä ekologinen vaihtoehto on paras vessapaperin käyttämättä jättämiseen

Kun tietoisuus elämäntapamme kielteisistä ympäristövaikutuksista kasvaa, on entistä tarpeellisempaa tutkia kestävämpiä ja planeettaystävällisempiä vaihtoehtoja.

WC-paperi, joka on kertakäyttöinen tuote ja usein saastelähde, ei ole poikkeus tässä trendissä.. On kuitenkin olemassa ratkaisuja, joilla voimme tehdä wc-käytöstämme ekologisempaa. Ota selvää, kuinka voit korvata wc-paperisi uudelleenkäytettävillä, tehokkailla ja turvallisilla vaihtoehdoilla kylpyhuoneeseesi.

Pestävät wc:t, jätteetön vaihtoehto

Yksi parhaista ratkaisuista wc-paperin kulutuksen vähentämiseen on käyttää pestäviä pyyhkeitä. Nuo ovat pehmeät, mukavat ja imukykyiset kangaspalat käytetään perinteisen kertakäyttöpaperin korvikkeena.

Kuinka se toimii ?

Luonnonmateriaaleista, kuten luomupuuvillasta tai bambusta, valmistetut pestävät pyyhkeet on suunniteltu pestäväksi ja käytettäväksi useita kertoja. Ne voidaan helposti integroida tavallisiin pyykinpesuaineisiisi muiden tekstiilien kanssa, mikä on yksinkertainen ja taloudellinen tapa tehdä jotain planeetan hyväksi.

Hyödyt ja haitat

Pestävän wc:n käytöstä on monia etuja. Ensinnäkin sen avulla voimme merkittävästi rajoittaa wc-paperin kulutusta ja siten vähentää siihen liittyviä ympäristövaikutuksia. Lisäksi näiden kankaiden tarjoama mukavuus on usein suurempi kuin kertakäyttöisen paperin ja parantaa siten hygieniaa.

Lue myös:   Nautinto ja laihdutus: 3 talven gourmet-reseptiä vatsarasvan sulattamiseen

Jotkut ihmiset voivat kuitenkin tyrmistyttää ajatus pyyhkeensä pesusta muun pyykin kanssa tai pelätä, että se estää vieraita käyttämästä niitä vierailun aikana. Tämän haitan välttämiseksi on mahdollista perustaa erityinen säilytysjärjestelmä käytettäville pyyhkeille, jotka pestään erikseen.

Tämä ekologinen vaihtoehto on paras vessapaperin käyttämättä jättämiseen
Tämä ekologinen vaihtoehto on paras vessapaperin käyttämättä jättämiseen

Käsisuihkut moitteettomaan hygieniaan

Toinen vaihtoehto wc-paperille, käsisuihku, jota kutsutaan myös ”bidet-sprayksi”, on laite, joka mahdollistaa käyttää vettä suoraan puhdistaaksesi itsesi wc-käynnin jälkeen. On olemassa erilaisia ​​​​tyyppejä ja malleja, jotka sopivat erilaisiin kylpyhuonekokoonpanoihin.

Käyttö ja asennus

Suihku koostuu yleensä vesiverkkoon kytketystä taipuisasta letkusta ja kahvasta, joka on varustettu painonapilla vedenpoiston aktivoimiseksi. On suhteellisen helppoa asentaa sellainen wc-istuimeen riippumatta siitä, onko sinulla sisäänrakennettu bidee. Löydät täydelliset sarjat, jotka sisältävät kaikki asennuksen suorittamiseen tarvittavat laitteet itse, joko seinälle, wc:n lähelle tai jopa johonkin huoneen vesiaukoista.

Suihkun edut

Käsisuihku mahdollistaa paremman hygienian, koska se ei välttämättä vaadi wc-paperin käyttöä ja vähentää siten syntyvän jätteen määrää. Se voi myös olla miellyttävämpää ihmisille, joilla on iho- tai muita ongelmia.

Lue myös:   Pilates ja litteä vatsa: 5 yksinkertaista harjoitusta vatsan rasvan pudottamiseksi alle 15 minuutissa päivässä

Japanilaisen wc:n viehätys

Tulee suoraan maasta Rising Sun, käsite Japanilainen wc on päässyt länteen pienellä menestyksellä. Tämän tyyppisessä wc-istuimessa on itse asiassa joukko ominaisuuksia, joiden tarkoituksena on tehdä wc:n käytöstä hygieenisempää ja mukavampaa, mukaan lukien kuuluisa integroitu ”suihku”, joka korvaa vanhan hyvän wc-paperimme.

Toiminta ja ominaisuudet

Japanilaiset wc:t on varustettu automatisoidulla järjestelmällä, joka lähettää vesisuihkun puhdistamaan yksityiset osat käytön jälkeen. Käyttäjä voi säätää erilaisia ​​parametreja, kuten veden lämpötilaa, painetta ja tietyistä malleista riippuen jopa hyötyä kuivauksesta kuumalla ilmalla. Tarpeeksi nostaa kylpyhuonekokemuksesi uudelle tasolle!

Miksi ottaa käyttöön japanilaiset wc:t?

Ekologisuuden lisäksi japanilaiset wc:t tarjoavat mukavuutta, jota on vaikea lyödä yhteen monien ominaisuuksiensa ansiosta. Lisäksi ne sopivat erityisen hyvin liikuntarajoitteisille ja vanhuksille, joille wc:ssä käyminen voi aiheuttaa epämukavuutta tai jopa kipua.

Ota ympäristövastuullinen lähestymistapa tänään!

Jokainen teko on tärkeä taistelussamme ympäristön pilaantumista vastaan. Valitsemalla yhden tai useamman näistä vaihtoehdoista wc-paperille autat säästämään luonnonvarojamme ja pienentämään ekologista jalanjälkeäsi. Kuten mikä tahansa muutos, tämäkin voi olla alussa ponnistelua: sinun on totuttava uusiin tottumuksiin, vakuutettava perheenjäsenet ja otettava huomioon tietyt käytännön rajoitteet. Mutta ympäristö- ja henkilökohtaiset edut kompensoivat hyvin nopeasti jokaisen haitan.

Lue myös:   5 helppoa ja tehokasta vinkkiä vatsan rasvan pudotukseen 40 vuoden jälkeen!

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » Tämä ekologinen vaihtoehto on paras vessapaperin käyttämättä jättämiseen