Tärkeä ele: miksi taustapeilin koskettaminen on tärkeää ennen tankkausta?

Kun valmistaudut tekemään a Tankkaustärkein huolenaihe tulee mieleen: ei riskeerataräjähdys eikä vaaraa ympärillämme oleville. On kuitenkin olemassa yksinkertainen toimenpide, joka voi suojata sinua ja ajoneuvoasi sähkökipinöiltä täyttöprosessin aikana. Tämä tarkoittaa, että kosketat autosi taustapeiliä ennen kuin otat pumpun käsiisi. Katsotaanpa, miksi tämä ele on ratkaiseva.

Staattinen sähkö, näkymätön vihollinen

Useimmat kuljettajat eivät ole tietoisia staattisesta sähköstä ajoneuvonsa ympärillä. Jälkimmäinen muodostuu, kun renkaat muodostavat kaksi materiaalia (yleensä kumista ja polyesteristä) hankaavat tietä. Tämä ilmiö johtaa sähkövarausten epätasapainoon renkaan pinnalla, mikä aiheuttaa elektronien siirtymisen näiden kahden materiaalin välillä, jolloin auton metallirakenteeseen syntyy staattinen varaus.

Kun tämä staattinen sähkö saavuttaa tietyn tason, se voi laukaista näkymättömiä kipinöitä. Jos nämä kipinät joutuvat kosketuksiin bensiinihöyryjen kanssa tankkauksen aikana, voi olla a räjähdysvaara.

Lue myös:   5 helppoa ja tehokasta vinkkiä vatsan rasvan pudotukseen 40 vuoden jälkeen!

Miksi taustapeilin koskettaminen on tärkeää?

Metalliosien koskettaminen ennen tankkauksen aloittamista johtaa siihen haihduttaa tätä staattista sähköä ja näin vältät kipinöiden riskin. Taustapeili valitaan usein, koska se on lähellä kuljettajaa, kun hän nousee autosta hakemaan pumppua. Lisäksi se on metallialue, johon pääsee helposti käsiksi ja joka ei todennäköisesti vaurioidu toistuvassa käsittelyssä.

On tärkeää huomauttaa, että tämä ei koske vain henkilöautoja, vaan myös kaikkia renkailla varustettuja ajoneuvoja (moottoripyörät, skootterit, kuorma-autot jne.).

Miksi taustapeilin koskettaminen on tärkeää ennen tankkausta?
Tärkeä ele: kosketa taustapeiliäsi ennen tankkausta, taustapeili, täysi, metalliosa

Kosketa taustapeiliä, vaikka siinä ei olisi näkyviä merkkejä staattisesta sähköstä

Vaikka et huomaisi näkyviä merkkejä staattisesta sähköstä ajoneuvosi ympärillä saapuessasi huoltoasemalle, on silti parasta varoa ja koskettaa taustapeiliä, vaikka mikään ei näyttäisi epätavalliselta. Näin voit poistaa piilevän sähkövarauksen, joka voi olla mahdollinen riski.

Kuinka tehdä tämä suojaava ele tehokkaasti?

  1. Pysäytä moottori: Ennen kuin nouset ajoneuvosta, muista sammuttaa moottori minimoidaksesi staattisen sähkön lähteet ja välttääksesi kipinöitä.
  2. Poistu autosta hitaasti: Kun nouset autosta, vältä äkillisiä liikkeitä, jotka voivat synnyttää ylimääräisiä sähkövarauksia. Huomaa myös, että kosketus tiettyihin muoviosiin voi myös aiheuttaa staattista sähköä.
  3. Käytä nahka- tai kumikenkiä: Nahka- ja kumipohjat synnyttävät vähemmän staattista sähköä joutuessaan kosketuksiin maan kanssa.
  4. Kosketa taustapeiliä: Ennen kuin tartut polttoainepumpun suuttimeen, aseta kätesi taustapeilille muutamaksi sekunniksi staattisen sähkön purkamiseksi. Varmista, että pidät yhteyttä taustapeiliin, kunnes kosketat pistoolin metalliosaa varmistaaksesi jatkuvuuden purkamisen aikana.
Lue myös:   Nautinto ja laihdutus: 3 talven gourmet-reseptiä vatsarasvan sulattamiseen

Muita toimenpiteitä turvallisen tankkauksen varmistamiseksi

Tämän taustapeiliin yhdistetyn suojaavan eleen lisäksi sitä on myös tärkeää kunnioittaa muita tärkeitä varotoimenpiteitä kun täytät ajoneuvosi säiliötä:

  • Älä käytä matkapuhelinta polttoainepumppujen lähellä, koska se voi synnyttää sisäisiä kipinöitä puhelun tai ilmoituksen yhteydessä.
  • Älä tupakoi täyttöalueen lähellä, jotta bensiinihöyry ei syttyisi tupakan palaessa tai kosketuksessa sytytetyn savukkeen kanssa.
  • Noudata polttoainepumppuihin merkittyjä käyttöohjeita ja turvallisuusohjeita ja pyydä apua huoltoaseman henkilökunnalta epäselvissä tai vaikeuksissa.

Ottamalla käyttöön nämä erilaiset ennaltaehkäisevät ja varotoimenpiteet autat turvaamaan polttoaineen täyttötoimintojasi ja vähentämään onnettomuuksien riskiä, ​​jotka voivat aiheuttaa omaisuus- ja ruumiinvahinkoja. Älä unohda näitä yksinkertaisia ​​mutta välttämättömiä toimia, vaan tee se täysin mielenrauhalla.

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » Tärkeä ele: miksi taustapeilin koskettaminen on tärkeää ennen tankkausta?