Tässä on 3 yllättävää syytä, miksi koirat kaivavat pihallasi

Ei ole harvinaista löytää uskollinen nelijalkainen kumppanisi toiminnassa kaivamassa innokkaasti kuoppaa puutarhaan. Mutta oletko koskaan käyttänyt aikaa ymmärtääksesi tämän käytöksen piilotetut syyt? Enemmän kuin pelkkä koiraharrastus, kaivaminen voi paljastaa odottamattomia puolia koirakavereiden psyykestä ja luonnollisista tarpeista.

Koiran esi-isien vaisto

Monissa koiralajeissa kaivaminen on toimintaa, joka on siirtynyt sukupolville. Olivatpa metsästävät, suojelevat itseään tai varastoivat ruokaa, koirat ovat perineet tämän vaiston villeiltä esivanhemmiltaan.

Maanalaisten aarteiden metsästys

Maaperässämme elävät pienet jyrsijät tai hyönteiset ovat usein kaivautuvien koirien pääkohteita. Puutarhasi saattaa sisältää hajuja, jotka houkuttelevat lemmikkiäsi, mikä saa sen kaivamaan kiihkeästi löytääkseen saaliinsa. Tämä toiminta on hänelle kuin todellinen peli, jossa jokainen tassun lyönti on synonyymi seikkailulle ja löytölle.

Turvallinen ja mukava suoja

Vaikka koirasi näyttää täysin tyytyväiseltä viihtyisään sänkyynsä, hänen vaistonsa voivat saada hänet etsimään turvallisempaa suojaa. Luonnossa reikä on erinomainen suoja huonoa säätä tai petoeläimiä vastaan. Älä siis hämmästy, jos löydät karvaisen ystäväsi kätkeytyneenä juuri kaivetuun kuoppaan kuumina kesäpäivinä tai tuulisina aikoina.

Lue myös:   Pilates ja litteä vatsa: 5 yksinkertaista harjoitusta vatsan rasvan pudottamiseksi alle 15 minuutissa päivässä
Tässä on 3 yllättävää syytä, miksi koirat kaivavat pihallasi
Tässä on 3 yllättävää syytä, miksi koirat kaivavat pihallasi

Koirien ruokakomero

Aikaisemmin ylimääräinen ruoka haudattiin, jotta se pysyisi viileänä ja turvassa muilta saalistajilta. Vaikka koirasi ei luultavasti kaipaa mitään kotoa, hän saattaa piilottaa puruluunsa tai herkkunsa arvokkaana varana myöhempää käyttöä varten.

Ilmaus levottomuudesta tai tylsyydestä

Kotikoiran elämään liittyy joskus yksinäisyyttä ja toimettomuutta. Kaivaminen voitaisiin sitten nähdä ulostulona tai tapana torjua tylsyyttä.

Turhautumista ja tukahdutettua energiaa

Koirat, varsinkin kun ne ovat nuoria ja eloisia, ovat täynnä energiaa. Ilman säännöllistä, stimuloivaa toimintaa he voivat helposti kehittää turhautumisen tunteitamikä johtaa usein tuhoiseen käyttäytymiseen, kuten reikien kaivamiseen koko puutarhaan.

Huomiopyyntö

Joka kerta kun koirasi alkaa kaivaa, hän saa aina huomiosi. Positiivinen tai negatiivinen, tämä välitön palaute sinulta voi vahvistaa hänen kaivaa asennettaan. Koiralle, joka viettää pitkiä aikoja yksin, kaikki vuorovaikutus, jopa varoitus, on parempi kuin hiljaisuus ja tietämättömyys.

Lue myös:   3 tehokasta kotitekoista ainesosaa, jotka puhdistavat ikkunasi ja tekevät niistä kimaltelevia

Rotuun ja ympäristöön liittyvät tekijät

  • Rotuun liittyvät taipumukset: Jotkut rodut, kuten terrierit, on valittu erityisesti niiden kyvyn perusteella kaivaa riistaa. Jos omistat koiran tästä sukulinjasta, sen kaivamistaipumukset voivat hyvinkin jäädä sen DNA:han.
  • Stimuloiva ympäristö: Jatkuvasti muuttuva puutarha, esimerkiksi kausittaisten istutusten tai muunnettavien rakenteiden avulla, herättää lemmikkisi uteliaisuuden ja rohkaisee häntä tutkimaan…ja kaivamaan!

Kun sääolosuhteet vaikuttavat käyttäytymiseen

Jos huomaat, että koirasi pyrkii kaivamaan enemmän vuodenaikojen tai ilmaston vaihteluiden mukaan, se ei todennäköisesti ole sattumaa. Märkä maaperä kevätsateen jälkeen tai tarve jäähtyä helleaallon aikana voi hyvin selittää, miksi koirasi on eri tavalla vuorovaikutuksessa puutarhasi kanssa.

Ensisijaisten vaistojen, huomionhakuisuuden ja rotunsa ominaispiirteiden välillä syitä, jotka pakottavat koiria kaivamaan, on monia ja kiehtovia. Tarkkailemalla tarkasti heidän ympäristöään ja käyttäytymistään voimme usein päätellä näiden salaperäisten koirien kaivausten taustalla olevat motiivit.

Lue myös:   Nautinto ja laihdutus: 3 talven gourmet-reseptiä vatsarasvan sulattamiseen

Vain näin syvän aiheen pinnalla pystymme ymmärtämään, että suosikkieläintemme perustarpeiden täyttäminen vaatii ennen kaikkea tarkkailua ja empatiaa. Ja vaikka emme tuomitse näitä karvaisia ​​olentoja luonteensa seuraamisesta, on varmasti olemassa strategioita ja ratkaisuja, joita kannattaa harkita, jotta puutarhamme säilyvät ehjinä kunnioittaen tovereidemme luonnollisia taipumuksia.

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » Tässä on 3 yllättävää syytä, miksi koirat kaivavat pihallasi