Tässä on narsistisen perverssin 3 pahinta päivittäistä käyttäytymistä

Kun ollaan tekemisissä narsististen perverssien kanssa, on tärkeää tietää heidän manipuloiva käyttäytymisensä, jotta et joutuisi heidän ansaan. Tässä artikkelissa esitellään kolme tärkeintä negatiivista käyttäytymistä, joita he omaksuvat päivittäin suojellakseen sinua paremmin.

1. Jatkuva manipulointi

Ensimmäinen merkki siitä, että olet narsistisen perverssin läsnä ollessa, on hänen kykynsä manipuloida ympärillään olevia. He käyttävät usein psykologinen taktiikka hallita muita ja saada heidät toimimaan halujensa mukaan.

Emotionaalinen kiristys ja syyllisyys

Päämääränsä saavuttamiseksi nämä yksilöt ovat valmiita käyttämään kaikkia mahdollisia keinoja, myös kaikkein epäterveellisimmät. Emotionaalinen kiristys on yksi heidän suosikkiaseistaan. He saavat uhrinsa tuntemaan syyllisyyttä pakottaakseen heidät alistumaan vaatimuksiinsa. He voivat esimerkiksi uhata lähteä suhteesta, jos he eivät saa mitä haluavat, tai syyttää toista siitä, ettei hän rakasta häntä tarpeeksi.

Projisoivat omia virheitään muihin

Narsistilla on myös tapana syyttää muita omista virheistään välttääkseen vastuun ottamista teoistaan. He syyttävät järjestelmällisesti rakkaitaan ja syyttävät heitä heidän henkilökohtaisten tai perheongelmiensa aiheuttajista.

Lue myös:   Tässä on mitä tarkoittaa nukkuminen kädet ristissä, uniasiantuntijoiden mukaan

Järjestelmällinen devalvaatio

Säilyttääkseen positiivisen kuvan itsestään ja saadakseen yliotteen ympärillään olevista, narsistisesta perversiosta kärsivät yksilöt pyrkivät jatkuvasti alentamaan muita. He arvostelevat jatkuvasti ympärillään olevien ihmisten ideoita, toimia tai motiiveja horjuttaakseen heitä ja vahvistaakseen heidän herruuttaan.

Tässä on narsistisen perverssin 3 pahinta päivittäistä käyttäytymistä
Tässä on narsistisen perverssin 3 pahinta päivittäistä käyttäytymistä

2. Empatian täydellinen puuttuminen

Toinen narsististen perverssien ominaisuus on heidän kyvyttömyys tuntea empatiaa muita kohtaan. Uskoen, että heidän omat etunsa ovat etusijalla, he eivät tunne myötätuntoa muita kohtaan ja saattavat jopa olla tuntemattomia aiheuttamilleen kärsimyksille.

Pahentunut itsekeskeisyys

Tämä empatian puute selittyy äärimmäisyyksiin viedyllä itsekeskeisyydellä. Narsistiset perverssit näkevät vain tarpeensa ja halunsa muiden vahingoksi. He ovat vakuuttuneita siitä, että maailma pyörii heidän ympärillään, ja katsovat, että muut ovat olemassa vain palvelemaan heidän etujaan.

Välinpitämättömyys toisten kärsimyksiä kohtaan

Ilman empatiaa henkilöillä, joilla on nämä ominaisuudet, on vaikeuksia ymmärtää ja jakaa muiden tunteita. He eivät liiku ympärillään olevien tunteista ja vaikeuksista. Heidän tunteettomuutensa voi jopa saada heidät käyttämään hyväkseen toisten heikkouksia tai epäonnea ilman pienintäkään syyllisyyttä.

Lue myös:   Tässä on mitä tarkoittaa nukkuminen kädet ristissä, uniasiantuntijoiden mukaan

3. Kaiken vastuun kiertäminen

Kolmas narsistisilla perverssillä usein havaittu käyttäytyminen on heidän taipumus välttää velvollisuuksiaan sekä henkilökohtaisesti että ammatillisesti. He ovat välttämisen asiantuntijoita ja usein syyttävät virheistään muita.

Pysyviä tekosyitä

Narsistisen profiilin omaavat ihmiset tarjoavat yleensä loputtoman joukon tekosyitä oikeuttaakseen puutteitaan tai sopimatonta käyttäytymistään. Näin harjoittamalla he pyrkivät vapauttamaan itsensä velvollisuuksistaan ​​ja saamaan muut kantamaan täyden vastuun siitä, mikä voi vahingoittaa heidän imagoaan.

Toistuvia valheita

Näiden henkilöiden tiedetään myös olevan erittäin kekseliäitä totuuden piilottamisessa. He eivät epäröi valehdella tai antaa vääriä tietoja palvellakseen etujaan. Lukuisat tutkimukset osoittavat, että nämä ihmiset käyttävät alitajuisesti tätä strategiaa suojellakseen itsetuntoaan ja hallitakseen muille heijastamaansa kuvaa.

Syntipukkien etsintä

Kun anteeksipyyntö ei riitä, narsistit saattavat yrittää syyttää kolmatta osapuolta, joka on vastuussa virheistään tai epäonnistumisistaan. Tämän prosessin avulla he voivat välttää negatiiviset seuraukset ja vahvistaa imartelevaa kuvaa, joka heillä on itsestään.

Lue myös:   Tässä on mitä tarkoittaa nukkuminen kädet ristissä, uniasiantuntijoiden mukaan

Näiden kolmen käyttäytymisen tunnistaminen henkilössä voi olla merkki siitä, että hän kärsii narsistisesta perversiosta. Siksi on tärkeää pysyä valppaana tällaisten asenteiden edessä, jotta et joutuisi myrkylliseen suhteeseen tämän persoonallisuushäiriön esittävän henkilön kanssa.

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Psykologia » Tässä on narsistisen perverssin 3 pahinta päivittäistä käyttäytymistä