Tutustu isoäidemme idioottimaiseen reseptiin oman leivän valmistamiseen ilman leipäkonetta

Oletko aina haaveillut tee itse leipäsi mutta sinulla ei ole leipäkonetta? Älä etsi kauempaa, tämä isoäidemme ehdoton resepti on tehty sinua varten! Yksinkertaisilla ainesosilla, kuten jauhot, suola ja hiiva, on helppo tehdä herkullista kotitekoista leipää. Katsotaan yhdessä vaiheet, jotka ovat välttämättömiä tämän ikonisen annoksen onnistumiseksi.

Miksi valmistaa leipää itse?

Ensinnäkin, tiedä, että leivän valmistuksessa kotona on monia etuja. Tämä ei ainoastaan ​​säästä rahaa pitkällä aikavälillä, vaan sen avulla voit myös hallita käytettyjä ainesosia terveellisemmän ja tasapainoisemman ruokavalion saavuttamiseksi. Lisäksi taikinan vaivaamisen ilo, juuri uunista otettu tuoreen leivän tuoksu ja näiden hetkien jakaminen perheen tai ystävien kanssa ovat kaikki syyt lähteä tähän gourmet-seikkailuun.

Tärkeimmät ainesosat kotitekoisen leivän reseptin valmistamiseen ilman konetta

Kuuluisa sanonta ”syötyäksesi hyvin, sinun on valittava ainekset huolellisesti” saa täyden merkityksensä. Tässä ovat leivän vaivaamisen ja leipomisen peruselementit:

    1. Jauhot : valitse laadukkaat jauhot, tyyppi 55 tai 65. Voit myös sekoittaa erilaisia ​​jauhoja (täysjyvä-, puolitäysjyvä-, speltti-, ruis- jne.) nautintojen ja makujen vaihteluun.
    2. Hiiva : mieluummin tuoretta leipomohiivaa kuin kemiallista hiivaa. Sitä löytyy yleensä supermarkettien tuoreista osioista tai leipuriltasi.
    3. Suola : ripaus hienoa suolaa parantaa leivän makua ja auttaa sen säilyvyyttä. Muista kuitenkin annostella oikein, jotta et peitä muita aromeja.
    4. Vesi : haalea vesi (35-40°C) edistää hiivan aktivoitumista ja antaa sinulle mukavan ilmavan murun.
Lue myös:   Pilates ja litteä vatsa: 5 yksinkertaista harjoitusta vatsan rasvan pudottamiseksi alle 15 minuutissa päivässä
Tutustu isoäidemme idioottimaiseen reseptiin oman leivän valmistamiseen ilman leipäkonetta
Tutustu isoäidemme idioottimaiseen reseptiin oman leivän valmistamiseen ilman leipäkonetta

Leivän valmistus vaihe vaiheelta ilman leipäkonetta

Vaihe 1 : Sekoita kuivat aineet keskenään

Aluksi kaada haluttu määrä jauhoja isoon kulhoon ja pakkaa se kevyesti. Seuraavaksi kaivaa keskelle reikä ja lisää suola ja murennettu hiiva. Ole varovainen, varmista, että nämä kaksi elementtiä eivät ole suorassa kosketuksessa, koska suola voi hidastaa hiivan käymistoimintoa.

2. vaihe: Lisää haalea vesi ja vaivaa

Kaada haalea vesi pikkuhiljaa kuivien aineiden seoksen päälle, peitä hiiva ja suola hyvin. Aloita sitten vaivaaminen sormenpäilläsi saadaksesi kaiken yhteen ja saat tasaisen ja hieman tahmean taikinan. Voit käyttää myös monitoimikonetta taikinakoukulla.

Vaihe 3: Anna taikinan levätä

Peitä sitten salaattikulhosi puhtaalla, hieman kostealla liinalla ja anna taikinan levätä lämpimässä paikassa vedon ulkopuolella noin 1 tunti tai kunnes koko on kaksinkertainen. Tämä vaihe on ratkaiseva, jotta käyminen tapahtuu oikein.

Lue myös:   Nautinto ja laihdutus: 3 talven gourmet-reseptiä vatsarasvan sulattamiseen

Vaihe 4: Muotoile leipä

Nosta tunnin kuluttua taikina kevyesti jauhotetulle työtasolle ja tyhjennä se painamalla sitä kämmenelläsi. Muotoile sitten leipäsi haluamasi muotoiseksi (pallo, paskiainen, patonki jne.) varoen työstämästä taikinaa liikaa, jotta siitä ei tule kimmoisaa ja vaikeaa kypsennystä.

Vaihe 5: Paista kotitekoinen leipäsi

Valmistele leivinpaperilla päällystetty uunipelti ja aseta muotoiltu leipäsi sen päälle. Esilämmitä uuni 240°C (th. 8) asettamalla vedellä täytetty astia uunin pohjalle höyryn muodostumiseksi ja rapeaksi kuoreksi. Paista lopuksi noin 25-30 minuuttia tai kunnes leipä kuulostaa ontolta sormillasi koputtaessa.

Noniin, sinun kotitekoista leipää ilman leipäkonetta on valmis nautittavaksi! Älä epäröi kokeilla erilaisia ​​jauhoja, lisätä siemeniä (seesami, unikko, pellava jne.) tai jopa käyttää luonnollista hapantaikinaa makujen ja koostumusten vaihteluun. Ja ennen kaikkea nauti!

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » Tutustu isoäidemme idioottimaiseen reseptiin oman leivän valmistamiseen ilman leipäkonetta