Unettomat yöt: Tutustu ruokailutottumuksiin, joita voit muuttaa laadukkaan unen saavuttamiseksi

THE unettomia öitä tai huonoja unia liittyvät usein erilaisiin tekijöihin, kuten stressiin, alkoholin käyttöön tai jopa unihäiriöihin. Usein kuitenkin unohdetaan, että meidän ruokailutottumukset on myös ratkaiseva rooli unemme laadussa. Näiden tapojen muuttaminen voisi auttaa meitä nukkumaan paremmin ja viettämään rauhallisemman yön. Tästä artikkelista löydät tärkeimmät ruokavaliovirheet, joita kannattaa välttää, sekä vinkkejä unen parantamiseksi.

Osaa valita unta edistäviä ruokia

Tietyt ruoat voivat helpottaa nukahtamista niiden uneen liittyvien ravintoaineiden koostumuksen ansiosta. Niiden tunnistaminen auttaa integroimaan ne paremmin iltamenuihisi.

Suosi elintarvikkeita, joissa on runsaasti tryptofaania

THE tryptofaani on välttämätön aminohappo, joka osallistuu melatoniinin ja serotoniinin, kahden uneen osallistuvan hormonin, synteesiin. Tässä on esimerkkejä elintarvikkeista, jotka sisältävät huomattavan määrän tryptofaania:

 • Liha (kuten kalkkuna tai kana)
 • Maitotuotteet (juusto, jogurtti, maito)
 • Palkokasvit (linssit, kikherneet, punaiset pavut jne.)
 • Munat
 • Öljykasvit (mantelit, saksanpähkinät, hasselpähkinät)
 • Täysjyvävilja (koko riisi, kaurapuuro, kvinoa)
Lue myös:   Tässä on mitä tarkoittaa nukkuminen kädet ristissä, uniasiantuntijoiden mukaan
Unettomat yöt: Tutustu ruokailutottumuksiin, joita voit muuttaa laadukkaan unen saavuttamiseksi
Unettomat yöt: Tutustu ruokailutottumuksiin, joita voit muuttaa laadukkaan unen saavuttamiseksi

Suosi runsaasti magnesiumia ja kalsiumia sisältäviä ruokia

THE magnesium ja kalsiumia auttaa rentouttamaan lihaksia ja rauhoittamaan kehoa. Muutama vaihtoehto rentouttavalle lautaselle:

 • Vihreät vihannekset (parsakaali, pinaatti, mangoldi)
 • Rasvainen kala (lohi, makrilli, sardiini)
 • Kuivatut hedelmät (kuivatut aprikoosit, viinirypäleet, luumut)
 • Kurpitsan tai auringonkukan siemeniä
 • Täysjyvävilja (täysjyväleipä, täysjyväpasta)

Vältä näitä unta vahingoittavia ruokavaliovirheitä

Älä käytä liikaa kofeiinia ja teiiniä

siellä kofeiini on piriste, jota ei ole vain kahvissa, vaan myös useissa muissa juomissa, kuten teessä, virvoitusjuomissa ja tietyissä energiajuomissa. On suositeltavaa vähentää kahvin kulutus yhteen kuppiin päivässä ja suosia kofeiinittomia infuusioita välipaloihin päivän aikana.

Kevyt illallinen ruuansulatuksen edistämiseksi

Liian suuri illallinen voi estää sinua nukahtamasta nopeasti, koska kehollasi on vaikeuksia nukkua. sulattaa. Runsaasti tyydyttyneitä rasvoja tai proteiinia sisältävän aterian imeytyminen kestää kauemmin. On suositeltavaa valita tasapainoinen illallinen, jossa on ruokia, jotka

 • Kuitupitoiset vihannekset helpottavat suoliston läpikulkua
 • Täysjyvävilja antaa kestävää energiaa
 • Vähärasvainen liha (kana, kalkkuna, kani) ja kala, jotta maksa ei ylikuormita
Lue myös:   Pilates ja litteä vatsa: 5 yksinkertaista harjoitusta vatsan rasvan pudottamiseksi alle 15 minuutissa päivässä

Rajoita ylimääräistä sokeria ja suolaa

Liian paljon sokeria ja suolaa ruokavaliossamme voi häiritä unta. Sokeri edistää rasvan varastoitumista ja aiheuttaa siksi hormonaalisia häiriöitä. Siksi on parempi rajoittaa makeiden jälkiruokien käyttöä ja välttää teollisuusruokia.
Suola puolestaan ​​aiheuttaa vedenpidätystä ja verenpainetta. Molemmat tekijät häiritsevät unta. Mausteiden ja mausteiden käyttäminen ruokien maustamisessa on terveellinen vaihtoehto liialliselle suolan käytölle.

Tietenkin jokainen on erilainen ja tietyt ruokailutottumukset voivat vaikuttaa uneen enemmän kuin toiseen ihmiseen. Näihin vinkkeihin kiinnittäminen on kuitenkin hyvä lähtökohta terveellisen ruokavalion omaksumiselle ja sinulle parhaiten sopivan kaavan löytämiselle.

Muutokset tottumuksissa eivät tapahdu yhdessä yössä. On kuitenkin tärkeää muuttaa ruokavaliotamme asteittain, jotta voimme edistää levollista unta ja löytää rauhallisia öitä. Näin tehdessään hyvinvointi ja terveys ovat hyvän yöunen onnellisia edunsaajia.

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » Unettomat yöt: Tutustu ruokailutottumuksiin, joita voit muuttaa laadukkaan unen saavuttamiseksi