Varo tätä Androidin WhatsAppin väärennettyä versiota, joka sisältää vakoiluhaittaohjelmia

Vaikka WhatsApp on yksi suosituimmista pikaviestisovelluksista, se on myös usein haitallisten hyökkäysten kohteena. Äskettäin löydettiin uusi tapaus: a kopio WhatsAppista piilottelevasta vakoiluhaittaohjelmasta. Tässä artikkelissa esittelemme sinulle, mitä sinun on tiedettävä tästä väärästä versiosta ja kuinka suojautua siltä.

Haittaohjelman toimintatapa

Rohkeasti tämän hyökkäyksen tekijät onnistuivat toistamaan suurelta osin kuuluisan viestintäsovelluksen visuaalisen ulkonäön ja toiminnan, mikä pettää suuren määrän käyttäjiä. Kun asennat tämän kopion, mikään ei vaikuta epäilyttävältä ensi silmäyksellä. On kuitenkin joitain hienoisia eroja, jotka saattavat soittaa kelloa:

 • ei-toivottujen mainosten esiintyminen sovelluksessa;
 • epätavalliset lupapyynnöt asennuksen aikana;
 • puhelimen hidastuminen, joka liittyy haittaohjelman esiintymiseen taustalla.

Mutta meidän on silti huomattava nämä merkit ennen vakoiluhaittaohjelmat, joka sisältyy tähän WhatsAppin väärennettyyn versioon, on vaikuttanut. Itse asiassa se pystyy keräämään erilaisia ​​arkaluonteisia tietoja, kuten:

 1. puhelimessa käytetyt käyttäjätunnukset ja salasanat;
 2. vaihdetut yhteystiedot ja viestit;
 3. selaushistoria ja tehdyt haut.
Lue myös:   Onko keittiössäsi paha haju? Nämä isoäidin vinkit pelastavat henkesi!

Kaikki nämä tiedot siirretään sitten hakkereiden hallitsemalle palvelimelle, joka voi käyttää niitä haitallisiin tarkoituksiin, kuten verkkopetokseen, identiteettivarkauksiin tai jopa teollisuusvakoiluun.

Varo tätä Androidin WhatsAppin väärennettyä versiota, joka sisältää vakoiluhaittaohjelmia
Varo tätä Androidin WhatsAppin väärennettyä versiota, joka sisältää vakoiluhaittaohjelmia

Kuinka tunnistaa ja välttää tämä väärennetty WhatsApp-versio?

Ensinnäkin on syytä huomata, että tämä WhatsApp-kopio ei ole Google Play -kaupassa, virallisessa Android-sovelluskaupassa. Sitä tarjotaan kolmansien osapuolien sivustoilla, jotka tarjoavat sovellusten lataamista virallisen piirin ulkopuolella, mikä on jo syy olla varovainen.

 • Tarkista kehittäjän nimi sovellussivulta: oikealla WhatsApp-sovelluksella on kehittäjä ”WhatsApp Inc.” eikä jokin muu nimi;
 • Ota selvää muiden käyttäjien kommenteista ja mielipiteistä ennen sovelluksen lataamista: vilpillisellä versiolla on yleensä vähemmän tyytyväisiä käyttäjiä ja enemmän negatiivisia mielipiteitä;
 • Lue huolellisesti käyttöehdot ja asennuksen aikana pyydetyt luvat: jos ne vaikuttavat liian häiritseviltä tai eivät liity mainostettuihin ominaisuuksiin, on parasta lopettaa asennus.

Yleensä on erittäin suositeltavaa ladata sovelluksia aina virallisista kaupoista, kuten Google Play Kaupasta tai App Storesta iOS:llejotka tarjoavat tarjottujen sovellusten tiukemman hallinnan ja poistavat ne, jotka eivät noudata niiden turvallisuussääntöjä.

Lue myös:   3 tehokasta kotitekoista ainesosaa, jotka puhdistavat ikkunasi ja tekevät niistä kimaltelevia

Mitä tehdä, jos olet jo asentanut tämän väärennetyn version?

Jos uskot, että olet asentanut tämän vakoiluohjelmia sisältävän WhatsApp-kopion, sinun tulee ensin poistaa sovellus. Voit tehdä tämän noudattamalla näitä muutamia vaiheita:

 1. Siirry puhelimen asetuksiin;
 2. Valitse ”Sovellukset” ja etsi väärennetty sovellus;
 3. Napsauta sitä ja valitse ”Poista asennus”.

Kun sovellus katoaa, haittaohjelma on saattanut jättää jälkiä laitteellesi. Varmistaaksesi ja puhdistaaksesi puhelimesi, asenna tehokas virustorjunta ja suorita täydellinen tarkistus. Virustorjuntaohjelmia, kuten AVG Mobilation tai Avast Mobile Security, suositellaan usein varmistamaan Android-laitteesi optimaalinen suojaus tietokoneuhkia vastaan.

Varo tätä Androidin WhatsAppin väärennettyä versiota, joka sisältää vakoiluhaittaohjelmia
Tämä Androidin WhatsApp-kopio piilottaa vakoiluohjelmat: älä asenna sitä!

Estä tämäntyyppisiin hyökkäyksiin liittyvät riskit

Voit välttää joutumasta väärennettyjen ohjelmistojen ansaan, kuten tähän vakoiluohjelmia sisältävään WhatsApp-kopioon, noudattamalla useita yksinkertaisia ​​varotoimia:

 • Asenna laitteellesi tehokas virustorjunta ja pidä se ajan tasalla;
 • Päivitä aina puhelimesi käyttöjärjestelmä ja asennetut sovellukset;
 • Ole varovainen, kun lataat sovelluksia, valitset turvallisia lähteitä ja tarkistat sovelluksen tiedot ennen asennusta.
Lue myös:   Pilates ja litteä vatsa: 5 yksinkertaista harjoitusta vatsan rasvan pudottamiseksi alle 15 minuutissa päivässä

Huomaa myös: Jos tilisi on vaarantunut tämän hyökkäyksen seurauksena, sinua kehotetaan vaihtamaan nopeasti kaikki laitteessasi käytetyt salasanat ja varmistamaan, että käytät monimutkaisia ​​ja erilaisia ​​salasanoja jokaisessa palvelussa. Voit myös ottaa käyttöön kaksivaiheisen todennuksen varmistaaksesi entistä turvallisemman pääsyn tileillesi.

Yhteenvetona voidaan todeta, että tämän vakoiluohjelmia piilottavan WhatsApp-kopion aiheuttaman uhan vuoksi on tärkeää olla erityisen valppaana asennettavien sovellusten valinnassa ja niiden alkuperässä. Älä myöskään unohda järjestelmä- ja sovelluspäivityksiä.

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » Varo tätä Androidin WhatsAppin väärennettyä versiota, joka sisältää vakoiluhaittaohjelmia