WhatsApp: ota tämä piilotettu vaihtoehto rajoittaaksesi pääsyä profiilitietoihisi

WhatsApp, suosittu viestintäsovellus, tarjoaa joukon ominaisuuksia, jotka helpottavat viestintää miljoonien käyttäjien kesken ympäri maailmaa. On kuitenkin myös välttämätöntä säilyttää yksityisyytesi ja suojata henkilötietojasi tällä alustalla. Tässä artikkelissa esittelemme sinulle piilotetun WhatsApp-vaihtoehdon, jonka avulla voit rajoittaa pääsyä profiilitietoihisi, mukaan lukien valokuvasi, tilasi ja ”viimeksi nähty” (viimeksi nähty).

Profiilitietojen suojaaminen: käyttäjien prioriteetti

Yli 2 miljardilla aktiivisella käyttäjällä maailmanlaajuisesti, WhatsApp on onnistunut vakiinnuttamaan asemansa yhdeksi suosituimmista viestisovelluksista viime vuosina. Kasvavan käyttäjämäärän ja päivittäin vaihdettavan tiedon suuren määrän vuoksi henkilötietojen suojaamisesta tulee kuitenkin olennainen kysymys.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi WhatsApp tarjoaa joukon vaihtoehtoja, joiden avulla voit mukauttaa tietosuoja-asetuksiasi ja varmistaa siten tietojesi optimaalisen hallinnan.

Mahdolliset riskit käyttäjille

WhatsAppin käyttäminen sisältää henkilökohtaisten tietojen, kuten puhelinnumerosi, profiilikuvasi, tilan ja viimeisimmän yhteyden päivämäärän, jakamisen. Jos nämä tiedot ovat kaikkien sovelluksen käyttäjien saatavilla, se voi johtaa ei-toivottuihin tai jopa mahdollisesti vaarallisiin tilanteisiin turvallisuutesi ja yksityisyytesi kannalta. Sen vuoksi on aiheellista toteuttaa tarvittavat toimenpiteet näiden tietojen saatavuuden rajoittamiseksi.

Lue myös:   Nautinto ja laihdutus: 3 talven gourmet-reseptiä vatsarasvan sulattamiseen
WhatsApp: ota tämä piilotettu vaihtoehto rajoittaaksesi pääsyä profiilitietoihisi
WhatsApp Piilotetut asetukset: Rajoita pääsyä profiilitietoihin

Kuinka ottaa käyttöön WhatsAppin piilotettu vaihtoehto rajoittaaksesi pääsyä profiilitietoihin

Jotta henkilökohtaisia ​​tietojasi voidaan hallita parhaalla mahdollisella tavalla ja varmistaa niiden luottamuksellisuus, on tärkeää tuntea ja käyttää WhatsAppin tietosuoja-asetuksia. Näin voit määrittää piilotetun vaihtoehdon rajoittamaan pääsyä profiilitietoihisi:

 1. Avaa WhatsApp-sovellus älypuhelimellasi.
 2. Napsauta näytön oikeassa yläkulmassa olevaa ”Valikko” -painiketta (jota edustaa kolme pystysuoraa pistettä).
 3. Valitse ”Asetukset” ja sitten ”Tili”.
 4. Napsauta ”Tili”-osiossa ”Tietosuoja”-välilehteä.
 5. Tässä välilehdessä on kolme profiiliisi liittyvää asetusta: ”Profiilikuva”, ”Tila” ja ”Viimeksi nähty”. Napsauta kutakin niistä muokataksesi näkyvyyttäsi mieltymystesi mukaan.

Jokaiselle näistä parametreista voit valita kolmesta vaihtoehdosta:

 • Kaikki: Kaikki, joilla on puhelinnumerosi, voivat nähdä tiedot.
 • Omat yhteystietoni: vain yhteystietoihisi kuuluvat käyttäjät voivat tarkastella kyseisiä tietoja.
 • Ei kukaan: Kukaan, mukaan lukien yhteystietosi, ei voi käyttää näitä profiilisi tietoja.

Suosittelemme, että valitset ”Omat yhteystiedot” tai ”Henkilö” -vaihtoehdon, riippuen haluamastasi mukavuus- ja turvallisuustasosta, varmistaaksesi henkilötietojesi parhaan mahdollisen suojan.

Lue myös:   3 tehokasta kotitekoista ainesosaa, jotka puhdistavat ikkunasi ja tekevät niistä kimaltelevia

Määritä muut tietosuoja-asetukset

Nyt kun olet mukauttanut profiilitietoihisi liittyviä vaihtoehtoja, voit myös säätää muita yksityisyysasetuksia WhatsAppissa. Näiden joukossa:

 • Lukuvahvistus: ota käyttöön tai poista käytöstä siniset valintamerkit, jotka osoittavat, että vastaanottaja on lukenut viestisi.
 • Ryhmät: Määritä, kuka voi lisätä sinut ryhmään (kaikki käyttäjät, vain yhteystietosi tai ei kukaan).
 • Reaaliaikainen sijainti: Tarkista ja hallinnoi, kenen kanssa jaat sijaintisi tällä hetkellä.

Näiden lisävaihtoehtojen avulla voit edelleen vahvistaa sovelluksen sisäisten vaihtojesi turvallisuutta ja luottamuksellisuutta.

Jatka pidemmälle: varmista WhatsAppin turvallinen käyttö

Vaikka WhatsAppin tietosuoja-asetusten määrittäminen suojaa pitkälle henkilökohtaisia ​​tietojasi, sinun tulee myös ottaa käyttöön muita toimenpiteitä sovelluksen turvallisen käytön varmistamiseksi. Tässä on joitain vinkkejä soveltamiseen:

 • Käytä sormenjälkilukitus (jos saatavilla älypuhelimellasi) suojataksesi pääsyn WhatsAppiin biometrisen todennuksen avulla.
 • Päivitä säännöllisesti sovelluksen, jotta voit hyötyä viimeisimmistä turvallisuuden ja luottamuksellisuuden parannuksista.
 • Harkitse herkän tiedonvaihdon funktion käyttöä lyhytaikaisia ​​viestejäjonka avulla voit ohjelmoida viestien itsensä tuhoamisen ennalta määritetyn ajan kuluttua.
 • Jos älypuhelimesi katoaa tai varastetaan, reagoi nopeasti ohi deaktivointi WhatsApp-tilisi toisesta laitteesta.
Lue myös:   Onko keittiössäsi paha haju? Nämä isoäidin vinkit pelastavat henkesi!

Toteuttamalla nämä suositukset käytännössä ja hyödyntämällä sovelluksen piilotettuja vaihtoehtoja voit aktiivisesti auttaa ylläpitämään henkilötietojesi luottamuksellisuutta ja varmistamaan WhatsAppin turvallisen päivittäisen käytön.

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » WhatsApp: ota tämä piilotettu vaihtoehto rajoittaaksesi pääsyä profiilitietoihisi