WhatsApp: tästä syystä asiantuntija ei suosittele viestien lähettämistä klo 22 jälkeen.

Käyttö WhatsApp on lähes välttämätöntä nykyään, olitpa sitten yhteydessä läheisiisi, vaihtaaksesi työtovereiden kanssa tai jakaaksesi tietoja. Tämä pikaviestisovellus tarjoaa monia etuja ja helpottaa suuresti päivittäistä vuorovaikutustamme. Asiantuntija kuitenkin varoittaa lähettämästä viestejä klo 22 jälkeen, selvitä hänen syynsä tästä artikkelista.

Yötyö ja yksityiselämä

Joillakin ihmisillä työ jatkuu usein myöhään iltaan. Siksi on yleistä, että ammattiviestit lähetetään kello 22 jälkeen. Osoittautuu kuitenkin, että tällä käytännöllä voi olla vaikutusta yleiseen hyvinvointiimme, erityisesti unen laatu.

Unihäiriö

Uniasiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että altistuminen siniselle valolle näytöistä ennen nukkumaanmenoa heikentää suuresti kykyämme nukahtaa. Itse asiassa tällä valolla on vaikutus estää melatoniinin tuotantoahormoni, joka vastaa unen säätelystä.

Lisäksi näissä keskusteluissa käsitellyt aiheet voivat joskus aiheuttaa stressiä tai huolta, mikä vaikeuttaa kykyämme rentoutua ja nauttia hyvistä yöunista.

Lue myös:   Onko keittiössäsi paha haju? Nämä isoäidin vinkit pelastavat henkesi!

Yksityisyyden ja lepoajan kunnioittaminen

Viestien lähettäminen klo 22 jälkeen voidaan nähdä myös keskustelukumppanisi yksityisyyden loukkauksena. Jokaisen täytyy rentoutua päivän päätteeksi ja ladata akkujaan ollakseen valmis kohtaamaan seuraavan päivän.

Siksi on tärkeää kunnioittaa tätä lepoaikaa ja älä pyydä jatkuvasti läheisiäsi tai työtovereitasi.

WhatsApp: tästä syystä asiantuntija ei suosittele viestien lähettämistä klo 22 jälkeen.
WhatsApp: tästä syystä asiantuntija ei suosittele viestien lähettämistä klo 22 jälkeen.

Myöhäisten vaihtojen huono laatu

Myöhäinen kommunikointi johtaa usein:

  • Vähemmän harkittuja ja spontaaneja vastauksia,
  • Vaikeus syntetisoida ideoita,
  • Saatuihin vastauksiin ei kiinnitetty huomiota.

Joten sen lisäksi, että viestien lähettäminen kello 22 jälkeen häiritsee yleistä hyvinvointiamme ja yksityisyyttämme, se heikentää viestintää sinulle ja keskustelukumppanillesi.

Tunteiden vaikutus kommunikaatioon

Lisäksi tiedetään, että tunteet pahenevat päivän päätteeksi erityisesti kertyneen väsymyksen vuoksi. Keskustelu saattaa siis viedä enemmän emotionaalinen kuin rationaalinenmikä voi aiheuttaa sidosryhmien välisiä väärinkäsityksiä.

Tällä voi olla vaikutusta ammatillisiin tai henkilökohtaisiin suhteisiin, varsinkin kun keskustellaan arkaluontoisista aiheista.

Lue myös:   Pilates ja litteä vatsa: 5 yksinkertaista harjoitusta vatsan rasvan pudottamiseksi alle 15 minuutissa päivässä

Hyvien käytäntöjen omaksuminen: vaihtoehto ja suositukset

On kuitenkin olemassa vaihtoehtoja, joilla voit välttää periksi halulle chattailla WhatsAppissa kello 22 jälkeen:

  • Kirjoita ideasi ylös : Jos sinulla on tapana pohtia tärkeitä asioita päivän päätteeksi, käytä muutama minuutti niiden kirjoittamiseen ja älä unohda niitä. Näin voit myös lähestyä niitä seuraavana päivänä levossa,
  • Suosi tapaamisia puhelimitse : Saattaa olla mielenkiintoista varata oma aika keskustellaksesi tärkeistä aiheista keskustelukumppanisi kanssa, jolloin voit jakaa ajatuksesi rauhallisemmin,
  • Käytä äänetöntä tai lentokonetilaa älypuhelimellasi : Älä epäröi laittaa puhelinta äänettömään tai lentokonetilaan heti, kun menet nukkumaan, jotta vältyt kiusaukselta vastata myöhäisiin viesteihin. Unesi vain paranee.

Rajoita ilmoituksia

Toinen vaihtoehto olisi sulkea tiettyjen viestisovellusten ilmoitukset illan ajaksi, jolloin voit keskittyä toimintoihisi ilman, että yölliset viestit pyytävät sinua jatkuvasti.

Viestien lähettämisellä kello 22 jälkeen voi olla useita kielteisiä vaikutuksia terveyteemme, yksityisyyteemme ja muiden kanssa käytämisemme laatuun. Näiden haitallisten vaikutusten tiedostaminen ja hyvien käytäntöjen omaksuminen kiusaukselle periksi välttämiseksi on paras tapa säilyttää yleinen hyvinvointimme.

Lue myös:   5 helppoa ja tehokasta vinkkiä vatsan rasvan pudotukseen 40 vuoden jälkeen!

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » WhatsApp: tästä syystä asiantuntija ei suosittele viestien lähettämistä klo 22 jälkeen.