WhatsApp-vinkki: Näin piilotat yksityiset keskustelusi kumppaniltasi

WhatsApp on yksi maailman suosituimmista viestintäsovelluksista, jolla on yli kaksi miljardia käyttäjää. Tämä suosio selittyy osittain sovelluksen helppokäyttöisyydellä ja monilla käytännöllisillä ominaisuuksilla. Tämän sovelluksen käyttö voi kuitenkin joskus johtaa arkaluontoisiin tilanteisiin, varsinkin kun on kyse yksityisten keskustelujemme luottamuksellisuuden suojaamisesta. Tässä artikkelissa näytämme sinulle yksinkertaisen ja tehokkaan tavan piilottaa chatisi WhatsAppissa kumppaniltasi.

Tarve suojata vaihtosi WhatsAppissa

Digitaalisesta elämästämme on nykyään tullut paljon tärkeämpää kuin koskaan. Käytämme todellakin verkkopalveluita ja -sovelluksia työskentelyyn, tiedottamiseen, viestintään ja paljon muuta. Yksi alue, jolla digitaalinen elämä on noussut etualalle, on ihmisten välinen viestintä, erityisesti sosiaalisen median ja pikaviestisovellusten, kuten WhatsAppin, myötä.

Tässä yhteydessä on tärkeää taata viestintämme turvallisuus ja luottamuksellisuus. Tämä sisältää useita näkökohtia, kuten yksityisyyden kunnioittamisen, suojan hakkerointia vastaan ​​ja oman rauhan säilyttämisen uteliailta katseilta, mukaan lukien rakkaidemme, ystäviemme tai kumppanimme.

Lue myös:   Nautinto ja laihdutus: 3 talven gourmet-reseptiä vatsarasvan sulattamiseen
WhatsApp-vinkki: Näin piilotat yksityiset keskustelusi kumppaniltasi
WhatsApp-vinkki: Näin piilotat yksityiset keskustelusi kumppaniltasi

Ominaisuudet yksityisyytesi suojaamiseksi WhatsAppissa

WhatsApp tarjoaa useita ominaisuuksia, joiden avulla voimme suojata yksityisyyttämme ja parantaa keskustelujemme turvallisuutta. Tässä on joitain tärkeimmistä vaihtoehdoista, joista voi olla sinulle hyötyä:

  • Päittäin salaus: Kaikki WhatsApp-chatit ovat täysin salattuja, mikä varmistaa, että vain vastaanottaja voi lukea lähettämäsi viestit.
  • Kaksivaiheinen tunniste: Tämä vaihtoehto lisää tilisi turvallisuutta ja vaatii kuusinumeroisen koodin rekisteröitäessä puhelinnumerosi uuteen laitteeseen.
  • Piilota verkossa ja ”nähty osoitteessa”: Voit poistaa online-tilasi ja viimeisimmän online-ajan näyttämisen käytöstä, jotta muut käyttäjät eivät voi tietää, oletko online-tilassa vai et.
  • Ilmoitusten lukeminen: Sinulla on myös mahdollisuus deaktivoida lukukuittaukset, jolloin keskustelukumppanisi eivät tiedä, oletko lukenut heidän viestinsä.

Kuinka piilottaa yksityiset keskustelusi kumppaniltasi

Vaikka yllä mainitut tietosuojavaihtoehdot ovat hyödyllisiä, ne eivät anna meidän piilottaa tiettyjä keskusteluja kumppaniltamme tai keneltäkään, jolla on pääsy puhelimeen. Onneksi on olemassa yksinkertainen ja tehokas tapa piilottaa nämä keskustelut ilman chat-historian tyhjentämistä.

Lue myös:   3 tehokasta kotitekoista ainesosaa, jotka puhdistavat ikkunasi ja tekevät niistä kimaltelevia

Käytä chatin arkistointiominaisuutta

Arkistointiominaisuuden avulla voit ”piilottaa” keskustelun erilliseen luetteloon, jotta se ei enää näy pääkeskustelunäytössä. Voit tehdä tämän seuraavasti:

  1. Avaa WhatsApp ja etsi chat, jonka haluat piilottaa.
  2. Valitse se painamalla pitkään keskustelua.
  3. Napauta näytön yläreunassa olevasta valikosta alanuolikuvaketta (Android) tai ”Arkisto” (iPhone).

Kun keskustelu on arkistoitu, se katoaa päänäytöltäsi ja löytyy ”Arkistot”-osiosta, joka sijaitsee keskusteluluettelon alaosassa. Pääset siihen vierittämällä sivun loppuun ja napsauttamalla ”Arkistot”.

Huomaa, että jos saat uuden viestin arkistoidussa chatissa, se siirretään automaattisesti pääkeskusteluluetteloon. Muista siis tarkistaa ”Arkistot” -osio säännöllisesti, jos odotat tärkeän viestin piilossa olevaan keskusteluun.

Lukitse keskustelujesi käyttöoikeudet kolmannen osapuolen sovelluksella

Huomaa, että on myös kolmansien osapuolien sovelluksia, joiden avulla voit estää pääsyn tiettyihin keskusteluihin WhatsAppissa. Nämä sovellukset, jotka ovat saatavilla Android- ja iOS-alustoilla, lisäävät ylimääräistä suojausta vaatimalla salasanan, PIN-koodin tai biometrisen todennuksen (sormenjälki- tai kasvontunnistus) päästäksesi haluamiisi keskusteluihin.

Lue myös:   Onko keittiössäsi paha haju? Nämä isoäidin vinkit pelastavat henkesi!

Millä tahansa näistä menetelmistä voit suojata yksityisyyttäsi ja piilottaa WhatsApp-keskustelut kumppaniltasi, mutta voit silti käyttää niitä helposti milloin haluat. Muista kuitenkin, että luottamus ja viestintä ovat onnistuneen suhteen avaintekijöitä, ja näitä vinkkejä tulee käyttää kohtuudella.

Kirjoittajan kuva
Kirjoittajasta, Anja Heikkinen
Olen kiinnostunut psykologiasta ja käytän aikani etsimällä uusia älyllisiä haasteita, joiden avulla voin harjoittaa mieltäni ja rentoutua samalla.
Kotisivu » Uutiset » WhatsApp-vinkki: Näin piilotat yksityiset keskustelusi kumppaniltasi